Sporting že napovedal hud boj Mariboru

Druge tekme 4. kola lige prvakov: Portugalci s prvo zmago v igri za nadaljevanje. Messi se je izenačil z Raulom.

Objavljeno
06. november 2014 00.36
M. F., šport
M. F., šport
Ljubljana – Bayern je bil po visoki zmagi nad Romo na gostovanju v Rimu (7:1) na domači Allianz Areni bolj prizanesljiv do tekmecev iz Italije. Z zmago z 2:0 si je v Münchnu s 100-odstotnim izkupičkom v štirih tekmah že zagotovil nastop v osmini finala. Sporting si je s prvo zmago spet odprl vrata, pri Manchester Cityju je presenetil CSKA.

Včerajšnji večer na gostovanju pri Ajaxu v Amsterdamu bo zagotovo pustil globok pečat v mislih Barceloninega asa Lionela Messija, ki je na tekmi zabil oba gola (0:2) in se z 71. zadetkom izenačil z Raulom, najboljšim strelcem v zgodovini lige prvakov.

Veselo je bilo tudi v Lizboni, kjer je bil Sporting v skupini G na močnem prepihu. Če bi na tekmi proti Schalkeju izgubil, bi si dokončno zapečatil usodo v prvem delu tekmovanja. Portugalsko moštvo je pred domačimi navijači napovedalo težko tekmo, a tudi na glas poudarilo, da jih ob zadnji priložnosti za napredovanje zanimajo le tri točke. Napovedali so, da bodo igralci Schalkeja (pogrešali so predvsem Juliana Draxlerja v svoji vrsti) čakali na njihove napake in bodo zato morali prevzeti pobudo na igrišču.

Prvo in zadnjo besedo na tekmi je imel Alžirec Islam Slimani. V 17. minuti je odprl dvoboj z avtogolom in Schalkeju omogočil dobro izhodišče, Portugalcem pa se oddolžil z golom v sodnikovem dodatku za končnih 4:2 in prvo zmago.

»Odlično smo igrali in zaslužili smo si ta rezultat. Še vedno smo v igri za napredovanje v osmino finala. Tokrat smo pokazali, da smo še pri življenju in da je naše moštvo močno. Po slabih rezultatih smo se tokrat odlično odzvali. Zdaj moramo misliti samo še nase. Čaka nas še ena tekma pred domačimi navijači, gostili bomo Maribor in vse bomo storili, da ga premagamo,« je vratar Sportinga Rui Patricio napovedal hud boj Štajercem.