Srečko Katanec novi/stari selektor Slovenije

Srečko Katanec se po desetih letih vrača za krmilo slovenske nogometne reprezentance.

Objavljeno
31. december 2012 11.25
Posodobljeno
31. december 2012 11.25
brez naslova
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport

Prva preizkušnja novega/starega selektorja Srečka Katanca bo prijateljska tekma z BiH, ki bo 6. februarja v Kopru.

Potem ko smo v Delu prvi objavili novico, da sta se predsednik NZS Aleksander Čeferin in njegov kandidat za novega selektorja Srečko Katanec dejansko začela pogovarjati o morebitnem sodelovanju, je slovenska javnost sorazmerno dobro sprejela ponujeno rešitev po neuspešni eri Slaviše Stojanovića.

Nato je prišlo do številnih zasukov v pogajanjih, vmes je v javnost pricurljalo polno alternativnih imen, ki pa so bila očitno le želja različnih menedžerjev in interesnih skupin. Čeferin je namreč Katanca čakal vse do zadnjega dneva v letu 2012, naposled pa le izpolnil obljubo, da bo Slovenija dobila novega selektorja še pred koncem leta, saj sta Čeferin in Katanec le uskladila želje in pričakovanja tako v aktualnih kvalifikacijah za SP v Braziliji kot poznejšem boju za euro 2016 v Franciji.

Uradno sporočilo so poslali tudi z NZS: »Predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin in nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec sta se v drugi polovici decembra pogovarjala o možnosti Katančevega povratka na selektorsko mesto. Pogovori so svoj epilog dobili danes, ko je Srečko Katanec sprejel ponudbo Nogometne zveze Slovenije. Selektorja mora formalno potrditi še Izvršni odbor NZS, ki bo zasedal v petek, 4. januarja, 49-letni Katanec pa bo slovensko izbrano vrsto ponovno prvič vodil 6. februarja v Kopru na prijateljski tekmi z Bosno in Hercegovino.«

»Srečko Nazionale« se bo torej vrnil na čelo nogometne Slovenije po daljnem 12. juniju 2002, ko je Slovenija na svetovnem prvenstvu na Japonskem in v Južni Koreji izgubila s Paragvajem z 1:3.