Po rekordni zmagi še rekorden Olimpijin poraz

V derbiju 30. kola je Mura s 3:0 premagala vodilne Ljubljančane. Sežanski Tabor na hitro opravil z Aluminijem, ki je prejel dva gola že do 29. minute.
Fotografija: Olimpija je prvič letos nasedla v prvenstvu. Njen prvi zvezdnik Đorđe Ivanović je bil nemočen pred soboškimi vrati, v katerih Matko Obradović ni imel veliko dela. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo
Odpri galerijo
Olimpija je prvič letos nasedla v prvenstvu. Njen prvi zvezdnik Đorđe Ivanović je bil nemočen pred soboškimi vrati, v katerih Matko Obradović ni imel veliko dela. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo

Nogometaši v 1. SNL hitijo proti koncu sezone slovenskega prvenstva. Nedeljski del 30. kola se je najprej nadaljeval v Kidričevem, kjer je sežanski Tabor zabil dva gola že do 29. minute in osvojil tri točke, končal pa z derbijem v soboški Fazaneriji in visoko zmago domače Mure s 3:0. Olimpija je po rekordni zmagi v sezoni (6:2 proti Kopru) doživela še rekordni poraz. Njen niz tekem brez poraza je trajal 15 tekem, prvi poraz na klopi zeleno-belih je doživel tudi trener Goran Stanković.

Sobočani so v drugem polčasu povsem zasenčili vidno izčrpane Ljubljančane, ki so ušli še višjemu porazu. Z evrogolom jih je načel Luka Bobičanec v 48. minuti, potem pa sta bila še strelca Žiga Kous v 70. minuti in Jan Gorenc v 76. minuti.


Po pol ure konec neznank


Nogometaši Tabora so vse od 28. minute igrali z igralcem več. V vodstvo so prešli že v 11. minuti, ko je Erik Salkić podal z leve strani, Aljaž Krefl je v osrčju kazenskega prostora zgrešil žogo pri izbijanju, tako da je ta končala na robu kazenskega prostora pri Denisu Kouau, ki je zadel za 1:0. V 29. minuti so imeli gosti na voljo še najstrožjo kazen, ki jo je zakril Emir Azemović, ko je pred vrati podrl Dina Stančiča, Aluminijev branilec pa je ob tem dobil še rdeči karton. Za strel z bele točke se je odločil Marko Krivičić in z malce sreče od vratnice zadel za 2:0.

Gosti iz Sežane so sicer bolj ali manj brez težav nadzorovali potek tekme ob številčni prednosti, le tu in tam se jim je primerila kakšna napaka zaradi preveč sproščene neprevidnosti, a nobena ni bila usodna.

Strelec edinega mariborskega gola Jan Mlakar in Aljoša Matko med ljubljanskimi branilci. FOTO: Jože Suhadolnik
Strelec edinega mariborskega gola Jan Mlakar in Aljoša Matko med ljubljanskimi branilci. FOTO: Jože Suhadolnik

 

Maribor prekinil črni niz


Sobotni del so odprli v Spodnji Šiški, kjer si je Maribor vendarle zagotovil tri nove točke in prekinil niz treh tekem brez zmage (Mura, Aluminij, Domžale).
 
Mariborčani so prišli do zmage v Ljubljani z golom Jana Mlakarja z enajstmetrovke, potem ko so nogometaši obeh ekip do 70. minuti zaman poskušali priti do gola na druge načine. Do tistega trenutka so si Štajerci prislužili le štiri rumene kartone, Šiškarji nobenega.

Gostujoči trener Simon Rožman si je tako pripisal svojo prvo zmago na klopi Maribora. Rožman je v začetno enajsterico resda uvrstil tudi 17-letnega Gala Gorenaka in 18-letni Vida Kodermana. Gorenak je v prvi ligi debitiral že proti Kopru, za Kodermana je bil to prvenec med elito. Prav slednji je iztržil kazenski strel za Mariborčane, potem ko je sodnik Nejc Kajtazović ocenil, da je David Brekalo storil prekršek. Tekmeca sta bila vsaj statistično močno izenačena, Bravo namreč po večini prvin ni zaostajal za Mariborom - posest žoge: 50:50; streli: 11:8; na vrata: 4:5; koti: 4:4; prekrški: 8:18.

Žan Trontelj in Denis Klinar v enem od dvobojev. FOTO: Jože Suhadolnik
Žan Trontelj in Denis Klinar v enem od dvobojev. FOTO: Jože Suhadolnik


Dvoboj nekdanjih prvakov Domžalam


Pozneje sta se v športnem parku pomerila nekdanja prvaka Domžale in Celje. Prvi gol so resda zabili Štajerci, toda nato so na igrišču vendarle prevladali Domžalčani. Na doseženi gol Filipa Dangubića so odgovorili Damjan Vuklišević, Dario Kolobarić in Senijad Ibričić z bele točke. Z zmago so se Domžalčani že prebili na tretje mesto.

Po 30. kolo SNL je še tesneje tudi v boju za predzadnje mesto, ki prinaša dodatna kvalifikacije za obstanek v ligi. Nov poraz Celjanov je namreč izkoristila Gorica, ki je v Kopru resda le remizirala brez golov, toda tudi s tem je znižala zaostanek za Celjem.

 
PrvaLiga Telekom, 30. kolo:

Sobota:

Bravo : Maribor 0:1 (Mlakar 71., 11-m)
Domžale : Celje 3:1 (Vuklišević 45., Kolobarić 54., Ibričić 56., 11-m; Dangubić 40.)
Koper : Gorica 0:0

Nedelja:
Aluminij : Tabor 0:2 (Kouao 11., Krivičić 29./11-m)
Mura : Olimpija 3:0 (Bobičanec 48., Kous 70., Gorenc 76.)
 
Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: