Stojanović novi trener Crvene zvezde

Kot poročajo srbski mediji, je nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović postal novi trener Crvene zvezde.

Objavljeno
23. junij 2013 12.05
SLOVENIJA LJUBLJANA 12.09.2012 SLAVISA STOJANOVIC FOTO:ROMAN SIPIC/DELO
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Beograd - Nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović je postal novi trener beograjskega nogometnega kluba Crvena zvezda.

Ta je govorice o njegovem imenovanju potrdila srbskemu Mondu, Stojanovića pa naj bi uradno predstavila jutri v Termah Čatež, kjer se bodo nogometaši Crvene zvezde do 3. julija pripravljali na novo sezono.

Beograjčani so v sredo ostali brez trenerja, potem ko se je Portugalec Ricardo Sa Pinto po le treh mesecih odločil, da konča sodelovanje s klubom. Kot piše Kurir, so bili med glavnimi kandidati za prevzem Crvene zvezde Milovan Rajevac, Zoran Filipović, Valter Zenga in Slaviša Stojanović. Vodstvo Crvene zvezde je nato v četrtek stopilo v stik s slovenskim strokovnjakom, ki je včeraj z moštvom uskladil vse podrobnosti.

43-letni Stojanovič je v svoji trenerski karieri vodil Livar, Domžale in Celje, med letoma 2009 in 2011 je v Združenih arabskih emiratih deloval kot pomočnik selektorja Srečka Katanca, nato pa je med letoma 2011 in 2012 vodil slovensko reprezentanco, ki jo je zapustil po slabih rezultatih v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu 2014 v Braziliji.