Stojanović vpoklical tudi Mejača in Elsnerja

Selektor slovenske nogometne reprezentance Slaviša Stojanović je sporočil seznam za tekmo z Makedonijo, 14. novembra.

Objavljeno
30. oktober 2012 17.02
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Slovensko člansko reprezentanco 14. novembra čaka pripravljalna tekma z Makedonijo v Skopju, selektor Slaviša Stojanović pa je že vpoklical 23 igralcev. Selektor je sicer  po tekmi z Albanijo že napovedal, da bo k tekmi v Makedoniji pristopil nekoliko drugače, poleg drugačnega izbora začetne enajsterice, pa bodo vse misli še bolj usmerjene v delo na igrišču.

»Za nas je vsaka tekma, tudi če je prijateljska, izjemno pomembna, zato bomo na ta način pristopili tudi k tekmi v Skopju. Kot sem že napovedal, bodo na tej tekmi več priložnosti dobili igralci, ki imajo sicer manjšo minutažo. Tokrat bomo manj govorili in se osredotočili na to, da bo namesto nas govorila predstave na igrišču,« je napovedal.

Tudi tokrat brez težav pri sestavi igralskega mozaika ni šlo, Stojanović pa je vpoklical enega povratnika in enega novinca. »Zaradi poškodb Cesarja in Čavuševića je prišlo do nekaterih sprememb v ekipi; novinca sta Aleš Mejač iz Maribora za položaj na levem boku in Rok Elsner iz poljskega Slaska v sredini. Jan Oblak se bo tokrat ob dogovoru s selektorjem mlade reprezentance Tomažem Kavčičem pridružil mladi reprezentanci.«

Po daljši poškodbi se v ekipo vrača Rene Krhin, ki je minuli vikend zbral nove minute v serie A v dresu Bologne, manjkala pa bosta namestnik kapetana Boštjan Cesar, ki bo počival zaradi bolečin v hrbtu, ter Džengis Čavušević, ki ima poškodovano koleno.

Tekma v Skopju se bo na Areni Filipa II. Makedonskega, stadionu, ki po posodobitvi leta 2011 sprejme 33.800 gledalcev, začela ob 18. uri, poroča STA.