Stomilijonska okrepitev Liverpoola

Benfica in Liverpool sta dosegla dogovor o prestopu urugvajskega zvezdnika Darwina Nuñeza. Sadio Mane na poti v München.
Fotografija: Darwin Nunez je stroj za gole. FOTO: Carlos Costa/AFP
Odpri galerijo
Darwin Nunez je stroj za gole. FOTO: Carlos Costa/AFP

Darwin Nuñez, urugvajski reprezentant, ki je zadnji dve sezoni nosil dres portugalske Benfice, bo kariero nadaljeval v vrstah angleškega prvoligaša Liverpoola. Kluba sta se že dogovorila o prestopu, kar so danes v obeh klubih tudi uradno potrdili.

Prestop urugvajskega napadalca iz Benfice bo znašal 75 milijonov evrov, so v ponedeljek sporočili iz portugalskega kluba. Nuñez pa se je dogovoril za šestletno pogodbo.

Prestop bi lahko dosegel 100 milijonov evrov, odvisno od bonusov, povezanih z določenimi športnimi cilji, je v izjavi dodala Benfica, s čimer bi Nunez postal najdražji igralec v zgodovini rdečih iz Liverpoola.

Nuñez je v Benfico prišel poleti leta 2020 za 24 milijonov evrov iz španskega drugoligaša Almerie in postal najdražji nakup lizbonskega kluba v zgodovini.

Urugvajec, ki bo 24. junija dopolnil 23 let, je za nekdanji klub Jana Oblaka na 87 tekmah dosegel 47 golov, dodal pa 16 asistenc.

Nuñez, ki si ga je želel trener Jürgen Klopp, naj bi pri rdečih zamenjal Sadia Maneja. Liverpool je sicer zavrnil zadnjo ponudbo Bayerna za 35 milijonov evrov.

Preberite še:

Komentarji: