Šuler in Vršič bosta najprej med opazovalci

Trener nogometašev Maribora Ante Šimundža je pred nadaljevanjem evropske sezone ocenil priprave.

Objavljeno
17. februar 2014 12.31
G. N., šport
G. N., šport
Ljubljana – Še trije dnevi ločijo Maribor do novega mejnika, prve pomladne tekme v evropskih pokalih. Vijoličasti se za zgodovinsko bitko – četrtkovo prvo tekmo v Ljudskem vrtu proti španski Sevilli – pripravljajo od 5. januarja.

Maribor se je po poldrugem mesecu priprav včeraj vrnil iz turškega Beleka, kjer je načrtoval formo za evropski štart v leto 2014. Vaslui (1:3), Partizan (0:4) in Šahtar (1:2) so opomnili vijolične, da so porazi sestavni del pripravljalnih tekem, toda za strokovni štab na čelu s trenerjem Antejem Šimundžo so bili izidi vendarle v ozadju.

»Opravili smo veliko dobrega, vsi so dobili priložnost, mešali smo postave ... Ocena turškega dela priprav je pozitivna. Igralci so bili delovni in motivirani, dobil sem številne odgovore,« je ob vrnitvi v Maribor ocenil Šimundža, ki bo od danes z novim »režimom« (v to je vštet tudi današnji prosti dan) bdel nad moštvom do četrtkovega spektakularnega večera, zaradi katerega bo pod Kalvarijo vse v nogometnem ritmu. Mariborčani bodo jutri vadili v Moravskih Toplicah, v sredo bodo trenirali v Ljudskem vrtu, nato pa odšli v karanteno.

Drugi del sezone bodo Mariborčani začeli v peklenskem ritmu, po evropskih tekmah s Sevillo bodo 2. marca v Stožicah z Olimpijo igrali zaostalo tekmo 4. kola 1. SNL, naslednji teden pa se bo z rednimi tekmami 21. kola začel ligaški ples.

»Kar zadeva telesno pripravljenost, ni težav. Zdaj je v ospredju psihološki del in osvežitev,« je dejal Šimundža, ki je prvič samostojno vodil priprave Mariborčanov. Te so že bile ključne za moštvo, ki je postavljalo prve temelje za nov poletni naskok na ligo prvakov. Seveda, če bodo vijolični v SNL ugnali tekmece, ki so jim zelo blizu.

Mariborčani bodo spomladi močnejši za dva nekdanja slovenska reprezentanta. Prvi novinec Marko Šuler je okrepil branilsko vrsto, drugi Dare Vršič ustvarjalnejšo zvezno vrsto. »Prinesla sta izkušnje. Šuler je imel smolo, da je s seboj prinesel poškodbo, ki se je vlekla še iz Poljske, zato bomo z njim bolj potrpežljivi. Vršič se je pridružil pozneje in mora še ujeti ustrezno telesno pripravljenost. Ko bosta oba nared, mislim, da bosta dodana vrednost te ekipe,« je povedal trener Šimundža in napovedal, da bosta Šuler in Vršič v uvodnih tekmah bolj ali manj opazovalca mariborskih tekem.

O Mariboru, Sevilli in drugih zanimivih vsebinah bo v jutrišnjem Delu spregovoril Zlatko Zahović.