Švicarji razmišljajo le o zmagi

V reprezentanci Švice pred jutrišnjo kvalifikacijsko tekmo s Slovenijo napovedujejo igro na zmago.

Objavljeno
14. oktober 2013 19.30
SOCCER-WORLD/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Bern - Švicarska nogometna reprezentanca bo jutri v Bernu zadnji nasprotnik varovancev Srečka Katanca v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014. Domačini so si že zagotovili prvo mesto v skupini in nastop v Braziliji, vendar kljub temu napovedujejo boj na zmago.

Za švicarsko reprezentanco je izjemen niz 13 tekem neporaženosti pod vodstvom nemškega selektorja Ottmarja Hitzefelda, ki želi kvalifikacije skleniti z novim uspehom:

»Najbolj pomembno je, da zmagamo in s tem pripravimo temelje za SP,« je uvudoma povedal selektor Švice, z njim pa se strinja tudi reprezentant Admir Mehmedi: »Vedno je lepo igrati na reprezentančni tekmi, gre pa seveda tudi za točke. Vedno si želiš zmagati.«

Švicarji imajo zagotovljeno prvo mesto v skupini in vozovnico za Brazilijo, vendar jutri ne bodo igrali brez motiva, saj si želijo uvrstiti tudi v prvi jakostni boben žreba za SP, za kar potrebujejo zmago nad Slovenijo in poraz Kolumbije v Paragvaju, Urugvaja proti Argentini in Italije proti Armeniji:

»To bi bilo zame naravnost fantastično, res lep dosežek. Moštvo je za to garalo in bilo bi dobro, če bi se lahko izognili nekaterim favoritom,« je še dejal Hitzfeld.

V švicarski reprezentanci imajo pred jutrišnjim dvobojem s Slovenijo nekaj zdravstvenih težav, saj Steve von Bergen ne sme nastopiti, Xherdan Shaqiri pa je poškodovan. Kot ugibajo tamkajšnji mediji naj bi namesto Shaqirija priložnost dobil Tranquillo Barnetta, namesto von Bergna pa naj bi tekmo začel Johan Djourou.