Dvojček Mate za preobrat in zmago Chelseaja

V 8. kolu angleškega nogometnega prvenstva je Chelsea s 4:2 na štadionu White Hart Lane premagal Tottenham.

Objavljeno
20. oktober 2012 13.32
Posodobljeno
20. oktober 2012 13.57
TOPSHOTS-FBL-ENG-PR-ARSENAL-CHELSEA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - V 8. kolu angleškega nogometnega prvenstva je Chelsea na štadionu White Hart Lane s 4:2 premagal Tottenham. Potem ko se je v prvem polčasu med strelce vpisal le Gary Cahill, do domači v drugem polčasu začeli preobrat. V 47. minuti je za izenačenje poskrbel Jermain Defoe, v 54. pa je domače navijače razveselil Willams Gallas.

A Chelsea udaril z nazaj z junakom Juanom Mato. Ta se je v razmaku treh minut dvakrat vpisal med strelce in evropske prvake spet popeljal v vodstvo. Piko na i pomembni zmagi je v zadnji minuti srečanje postavil rezevist Sturridge.

Trener Tottenahma Andre Villas-Boas se je tako prvič pomeril s svojim nekdanjim klubom in na tekmi, kjer sicer ni manjkalo obetavnih akcij in lepih priložnosti, doživel bridek poraz.

Chelsea se je z novo zmago utrdil na vrhu lestvice z 22 točkami, pred obema kluboma iz Manchestra vodi za sedem točk. Tottenham se zaenkrat še drži an petem mestu, a mu grozi da bo po koncu ostalih tekem kola padel še tri mesta nižje.

Tottenham bo naslednji tekmec Maribora v evropski ligi, njun medsebojni dvoboj pa se bo v četrtek, 25. oktobra, v Ljudskem vrtu pričel ob 19. uri.

Terry ostaja kapetan

Angleški nogometni reprezentant John Terry, ki je zaradi rasnega obračunavanja z Antonom Ferdinandom kaznovan s štirimi tekmami prepovedi, bo še naprej kapetan Chelseaja. To je pred današnjim derbijem 8. kola angleškega prvenstva s Tottenhamom sporočil predsednik kluba Bruce Buck.

Terry, ki mu je Angleška zveza (FA) ob štirih tekmah suspenza naložila še 220.000 funtov (270.000 €), tako že manjkal na današnji tekmi na štadionu White Hart Lane, saj se je odločil, da se na kazen ne bo pritožil. Čeprav ga je za incident kaznoval tudi klub, pa mu vodstvo ne bo naložilo dodatne kazni in mu tako tudi pustilo kapetanski trak.

»Posegli smo že po disciplinskih ukrepih, za katere mislimo, da so v teh okoliščinah primerni. Vseeno pa bo John še naprej lahko kapetan moštva,« je potrdil Buck, ki pa konkretnejših podrobnosti kazni ni razkril. »Ves čas smo imeli v mislih dejstvo, da ga sodišče ni spoznalo za krivega. Seveda smo upoštevali tudi odločitev FA in jo tudi spoštujemo. Na koncu smo se o kazni dogovorili skupaj z gospodom Romanom Abramovichem. To ni odločitev, ki bi jo sprejeli v pol ure, temveč je bil to dolgotrajen proces,« je še povedal predsednik evropskih prvakom in se tudi opravičil Ferdinandovi družini, na katero je Terry v svojem opravičilu pozabil.


Angleško prvenstvo, 8. kolo:

Tottenham - Chelsea 2:4 (0:1)

Gallas 47., Defoe 54.; Cahill 18., Mata 66., 69., Sturridge 90.