Treniraj več, je najpomembnejši nasvet Juppa Heynckesa

Nemški zvezdnik Toni Kroos v svoji nogometni filozofiji izpostavlj pomen igre za moštvo. Nogomet je tudi igra brez žoge.
Fotografija: Nemški zvezdnik Toni Kroos in Real Madrid bosta še deseto sezono skupaj lovila nove lovorike. FOTO: Violeta Santos Moura/Reuters
Odpri galerijo
Nemški zvezdnik Toni Kroos in Real Madrid bosta še deseto sezono skupaj lovila nove lovorike. FOTO: Violeta Santos Moura/Reuters

Toni Kross je že devet sezon nepogrešljiv član belih in je ob Luki Modriću steber v zvezni vrsti. Za madridski dnevnik El Pais se je razgovoril, zakaj je Real tako poseben v ligi prvakov in takrat, ko mu ne gre.

»Verjeti v svojo kakovost ves čas, kljub slabemu izidu. Obstaja še nekaj psihološkega: ko smo naredili preobrat večkrat, samozavest raste in ekipa temu verjame. Nikoli ne zapustimo igre. Tekmeci vedo, da se vedno poberemo, tudi če smo 'na tleh', in da se lahko vrnemo, dokler sodnik ne piska,« je pojasnil Realovo moč.

Ob bolj ali manj znanih dejstvih pri Realu se je vrnil tudi v preteklost, ko si je šele utiral nogometno pot. »Moja predstava o nogometu je osnova moje igre. Dober sem le takrat, ko igram za moštvo. To je moja kakovost. Če nekaj naredim sam, potem nisem tako dober,« je Nemec filozofsko opisal svoj nogomet in razkril, kdo mu je vsilil zdrav pogled in filozofijo.

Jupp Heynckes je dal Toniju Kroosu pravi nogometni nasvet. FOTO: Reuters
Jupp Heynckes je dal Toniju Kroosu pravi nogometni nasvet. FOTO: Reuters

»Pri 19 letih sem imel v Leverkusnu trenerja Juppa Heynckesa. Videl je mojo nadarjenost. Takrat nisem veliko igral, a mi je vlil zaupanje. Rekel mi je: 'Nogomet je tudi igra brez žoge. Vidim tvojo kakovost z žogo, ampak le s tem ne bo prišel v vrh. Vedno lahko igraš za dober klub in igraš dobro. Ampak za preboj na vrh moraš trenirati malo več',« je povedal eden od najboljših zveznih igralcev na svetu, ki je pod taktirko slavnega nemškega trenerja pri Bayerju iz Leverkusna treniral le eno sezono.

Preberite še:

Komentarji: