Toure razmišlja o odhodu iz Cityja

Yaya Toure se nagiba k odhodu iz Manchester Cityja, saj mu nobeden izmed vodilnih v klubu ni osebno voščil za rojstni dan.

Objavljeno
21. maj 2014 10.20
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Manchester - Nogometaš Manchester Cityja Yaya Toure je včeraj sporočil nepričakovano novico, da želi po štirih letih zapustiti angleške prvake.

Kaj je tako zmotilo izjemnega vezista, ki pri sinjemodrih uživa velik ugled in na teden prejme približno 270 tisoč evrov? Razlog je zelo banalen, reprezentant Slonokoščene obale je jezen, ker na svoj rojstni dan ni bil deležen želene pozornosti.

Novico je razkril njegov agent Dimitrij Seluk, ki je dejal, da je Toure pričakoval, da mu bo kdo od vodilnih v klubu osebno čestital za 31. rojstni dan, ki ga je praznoval 13. maja:

»Toure je za svoj rojstni dan prejel torto, medtem ko je Roberto Carlos za svoj rojstni dan od Anžija dobil avtomobil znamke Bugatti. Ne pričakujem, da bo City kupil Bugattija Toureju, vendar bi mu lahko vsaj nekdo osebno čestital in mu stisnil roko, to je minimum, ki ga pričakujem. Vodilni možje so za osvojitev državnega naslova pojedli 100-kilogramsko torto, vendar ko so bili skupaj z nogometaši, se nihče ni rokoval s Tourejem in mu čestital za rojstni dan. Obstaja velika verjetnost, da bo Toure poleti zapustil ekipo,« je razkril Seluk.

Toure ovrgel govorice, nato potrdil agentove besede

Reprezentant Slonokoščene obale se je odzval na agentove besede in sprva dejal, da mediji ne smejo resno jemati izjav, ki niso njegove, le dobro uro zatem pa je na spletnem socialnem mestu Twitter zapisal:

»Vse, kar je Dimitrij rekel, je resnično. On govori v mojem imenu. Po svetovnem prvenstvu bom dal intervju in vse pojasnil.«

Yaya Toure se je Manchester Cityju pridružil leta 2010 iz Barcelone in je s sinjemodrimi osvojil pet lovorik - dva državna naslova, pokal FA, ligaški pokal ter angleški superpokal.