Trenerska menjava v knežjem mestu: Kosič namesto Petroviča

Nogometna zveza Slovenije je ob tem objavila, da se je Dušan Kosič po štirih letih poslovil od reprezentance do 17 let.

Objavljeno
29. avgust 2017 19.03
Slovenija, Ljubljana, 31.Julij2011, Dušan Kosič, trener Olimpije. Foto: Igor Zaplatil/Delo
A. V.
A. V.
Celje - Vodstvo nogometnega prvoligaša iz Celja se je po sedmih krogih državnega prvenstva odločilo za trenersko menjavo. Mesto glavnega trenerja bo s 1. septembrom prevzel 46-letni Dušan Kosič, s trenerskega položaja pa se poslavlja 38-letni Tomaž Petrovič, ki je moštvo prevzel pred začetkom letošnje sezone, so danes potrdili na spletni strani kluba.

Vodstvo celjskega prvoligaša si želi, da bi Petrovič, ki je sezono v Celju začel z domala povsem na novo sestavljeno ekipo, ostal vpet v delo kluba, so sporočili iz kluba.

Kosič je s celjskim prvoligašem sklenil triletno pogodbo. Večji del nogometne kariere je igral v slovenski ligi, za klube Svoboda, Beltinci, Vevče, Olimpija, Korotan Prevalje in Rudar Velenje. Skupno je v prvi slovenski ligi odigral 421 prvenstvenih tekem in dosegel 80 golov. Ob tem je igral še v srbski in avstrijski ligi. Za slovensko reprezentanco je med letoma 1992 in 1994 odigral pet uradnih tekem. Leta 2010 je postal trener Krškega, v letih 2010 in 2011 je vodil ljubljansko Olimpijo, zatem še kranjski Triglav.

Petrovič se je s celjske klopi poslovil zmagovito. Celje je na zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom zabeležilo drugo prvenstveno zmago v letošnji sezoni, ko je s 4:1 je premagalo Ankaran. Državno prvenstvo se bo s tekmami 8. kroga nadaljevalo v petek, 8. septembra, ko Celjane čaka gostovanje v Mariboru.

Upravni odbor je ob trenerski menjavi soglasno potrdil prihod novega člana odbora Tomaža Subotiča.

Celje je po sedmih krogih Prve lige Telekom Slovenije na osmem mestu prvenstvene lestvice, z le dvema zmagama. Za vodilnima Olimpijo in Mariborom, ki si delita 17 točk, zaostaja devet točk.

Nogometna zveza Slovenije je ob tem na svoji spletni strani objavila, da se je Kosič po štirih letih poslovil od reprezentance do 17 let. Do nadaljnjega bo namesto njega selektorsko delo opravljal Agron Šalja.

"Nogometni zvezi Slovenije se zahvaljujem za korekten odnos in izkazano zaupanje. Odločitev ni bila enostavna, saj smo odlično sodelovali z nogometaši, člani strokovnega vodstva, selektorji, vodjo tehničnega sektorja, direktorjem reprezentanc in nasploh z vsemi uslužbenci na Nogometni zvezi Slovenije, na čelu z vodstvom. Profesionalna nogometna pot je prepletena s številnimi prelomnicami in na eni od teh sem tudi jaz sprejel nov izziv. Hvala vsem in vse dobro v prihodnje," je ob slovesu dejal zdaj že nekdanji selektor Dušan Kosič.