Tudi Rusija je za Čeferina

Ruski minister za šport Vitalij Mutko: Aleksander Čeferin je mlad in energičen kandidat za predsednika UEFA.

Objavljeno
05. september 2016 01.38
šipić čeferin
J. P.
J. P.

Moskva - »Čeferin je mlad in energičen kandidat,« je pristojni ruski minister za šport Vitalij Mutko potrdil, da bo slovenski kandidat za naslednika Francoza Michela Platinija na mestu predsednika Evropske nogometne zveze (UEFA), Aleksander Čeferin, na skorajšnjem volilnem kongresu v Atenah dobil tudi ruski glas.

Rusi so dolgo kolebali, komu bi zaupali svojo podporo. Po junijskem izreku naklonjenosti Čeferinu je bil namreč njihov prvi kandidat za predsednika Nizozemec Michael van Praag, vendar pa je Mutko za agencijo Tass pojasnil, da so si še enkrat premislili: »Van Praag je namreč eden od tistih, ki razdvajajo svetovni nogomet, takšnega pa ne mislimo podpreti.«

Tretji kandidat za ugledni predsedniški stolček je še trenutno predsedujoči UEFA, Španec Angel Maria Villar Llona. Tehtnica se sicer vse bolj nagiba na stran »načelnika« Nogometne zveze Slovenije (NZS), ki je v zadnjem tednu prepričal Turčijo in tri politične velesile, Nemčijo, Francijo in Rusijo. Volilni kongres bo v sredo, 14. septembra.