UEFA ni uslišala Sportinga, ki ostaja za Mariborom

UEFA ni ugodila pritožbi Sportinga zaradi sporne enajstmetrovke na zadnji tekmi lige prvakov s Schalkejem.

Objavljeno
28. oktober 2014 16.35
SOCCER-CHAMPIONS/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Moskva - Evropska nogometna zveza (UEFA) je zavrnila pritožbo Sportinga zaradi sporbne sodniške odločitve na zadnji tekmi lige prvakov proti Schalkeju s 3:4. Portugalsko moštvo, ki tako kot Maribor igra v skupini G, je protestiralo zaradi enajstmetrovke, ki so jo Nemci dobili v zadnji minuti.

Ruski sodnik Sergej Karasev je na belo točko pokazal, potem ko naj bi z roko igral argentinski branilec Jonathan Silva. Pri Sportingu so zatrdili, da je šlo za igro z glavo in želeli, da UEFA za tekmo določi neodločen rezultat ali pa ponovitev tekme. A se je evropska zveza odločila, da obvelja rezultat.

Sporting, ki je večji del tekme odigral le z 10 igralci, je tako po porazu proti Schalkeju na zadnjem mestu skupine G, šest točk zaostaja za vodilnim Chelseajem, štiri pa za Nemci. Maribor je na tretjem mestu.

CSKA z nižjo kaznijo

Evropska nogometna zveza je moskovskemu CSKA, ki bi moral zaradi rasizma na svojem stadionu naslednje tri domače tekme lige prvakov odigrati pred praznimi tribunami, prvotno kazen znižala na dve tekmi brez gledalcev. Ruskemu moštvu so prepolovili tudi denarno kazen, plačati bo moral 100.000 evrov.

Navijači CSKA tako v tej sezoni sploh ne bodo videli nobene tekme v ligi prvakov. Uvodno na domačem štadionu so v skupini E odigrali proti Bayernu, a tedaj še zaradi kazni iz prejšnje sezone, ko so njihovi navijači z rasističnimi opazkami zmerjali moštvo Viktorie iz Plzna. Gledalcev ni bilo niti na tekmi pred tednom dni proti Manchester Cityju, ko so odslužili prvo od treh predpisanih kaznih. Zdaj jih na praznem štadionu čaka še obračun z Romo. 

Ob obstoječi kazni pa za CSKA za naslednji dve tekmi v gosteh še naprej velja prepoved prodaje vstopnic domačim navijačem, ki bi želeli na gostovanja.