Uefa sprožila preiskavo: Schmeichla v podaljšku oviral laser

Evropska nogometna zveza je sporočila, da je po sredini polfinalni tekmi evropskega prvenstva med Anglijo in Dansko na Wembleyju sprožila preiskavo.
Fotografija: Pogovor Kasperja Schmeichla s pomočnikom glavnega delivca pravice Dannyja Makkelieja, ko je Nizozemec pokazal na belo piko. FOTO: Laurence Griffiths/Reuters
Odpri galerijo
Pogovor Kasperja Schmeichla s pomočnikom glavnega delivca pravice Dannyja Makkelieja, ko je Nizozemec pokazal na belo piko. FOTO: Laurence Griffiths/Reuters

Evropska nogometna zveza (Uefa) preiskuje neprimerno vedenje nekaterih navijačev. Ti so med drugim z laserskim žarkom motili vratarja danske reprezentance Kasperja Schmeichla in vzklikali med dansko himno. V nekaterih britanskih medijih so objavili fotografije vratarja Schmeichla tik pred odločilno enajstmetrovko v podaljšku, na katerih je na njegovem obrazu videti zeleno piko oziroma sled laserja.



Uefa je nagajanje z laserskim žarkom zapisala med točke preiskave proti angleškim navijačem. Del teh se je pred tekmo tudi neprimerno obnašal med izvajanjem danske himne, ki so jo nekateri domači privrženci izžvižgali oziroma motili z vzkliki.

Anglija je sicer tekmo dobila z 2:1, potem ko je Schmeichel ubrani strel Harryja Kana z bele točke, a je domači kapetan odbito žogo pospravil v mrežo. V finalu, prvem na velikih tekmovanjih za Anglijo po dolgih 55 letih, se bodo domači nogometaši v nedeljo na Wembleyju pomerili z Italijo.

Preberite še:

Komentarji: