Šporar zadel za zmago, Šeško ni preprečil poraza

Andraž Šporar je vstopil v igro s klopi, nato pa v 90. minuti zadel za zmago Panathinaikosa. Glavna sobotna derbija pripadla Newcastlu in Bayernu.
Fotografija: Andraž Šporar je odigral manj kot 20 minut, a vseeno odločil tekmo. FOTO: Alkis Konstantinidis/Reuters
Odpri galerijo
Andraž Šporar je odigral manj kot 20 minut, a vseeno odločil tekmo. FOTO: Alkis Konstantinidis/Reuters

Panathinaikos s trojko slovenskih reprezentantov je v 10. krogu grškega prvenstva gostoval pri Lamii. Gostje so dobro začeli, v 31. minuti so povedli z golom Filipa Mladenovića, Lamia pa je izenačila prek Carlitosa v 64. minuti. Tokrat sta v prvi enajsterici pri Panathinaikosu začela Benjamin Verbič na levem krilu in Adam Gnezda Čerin, ki je motor igre na sredini igrišča.

Verbiča je v 69. minuti zamenjal Bernard, Andraž Šporar pa je v igro prišel šele v 82. minuti. Prav rezervista sta v 90. minuti zrežirala akcijo za vodstvo gostov, Bernard je podal, Šporar pa spravil žogo v mrežo. V 99. minuti je imel slovenski reprezentančni napadalec priložnost, da še obogati svoj strelski izkupiček, a je zastreljal enajstmetrovko, Pao pa je kljub temu slavil z 2:1 in ostaja na vrhu prvenstvene lestvice.

United se je izvlekel v izdihljajih tekme, Newcastle boljši od Arsenala

Bruno Fernandes je poskrbel za olajšanje med armado navijačev Manchester Uniteda. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
Bruno Fernandes je poskrbel za olajšanje med armado navijačev Manchester Uniteda. FOTO: Hannah Mckay/Reuters

Nogometaši Manchester Uniteda še naprej delujejo zelo neprepričljivo, čeprav so tokrat vendarle izpolnili rezultatski cilj. V 91. minuti je vse tri točke ekipi Erika Ten Haga prinesel Portugalec Bruno Fernandes, ki je zadel po lepem preigravanju na robu kazenskega prostora, vratar Fulhama Bernd Leno je bil brez moči.

Za prihodnost Ten Haga na klopi rdečih vragov je bila zmaga v Londonu nujna, kazalo je, da je že po osmih minutah vodstvo Unitedu prinesel Scott McTominay, a je VAR pokazal, da je bil na začetku akcije Harry Maguire v prepovedanem položaju. Na Fulhamovi zelenici nismo spremljali prav lepe nogometne predstave, tri točke so sicer obliž na Unitedove rane, a z igro privržencev zagotovo niso navdušili. 

Sobotni derbi v Angliji se je odvijal na severu, kjer je Newcastle gostil Arsenal. Na trdi tekmi z malo priložnostmi je na koncu odločila napaka gostujočega vratarja Davida Raye, ki je slabo ocenil let žoge, po zmedi v kazenskem prostoru pa je Anthony Gordon uspel zabiti gol v 64. minuti.

Arsenal je v zaključku tekme močno pritiskal, a so bili njihovi napadi jalovi, brez poškodovanih kapetana Martina Odegaarda in Gabriela Jesusa v njihovem napadu ni bilo dovolj idej. Pomagalo ni niti kar 11 kotov, Newcastle je brez težav zdržal do konca tekme za dragocene tri točke. Arsenal je na tretjem mestu, tri točke za vodilnim Cityjem. Ta se je znesel nad Bornemouthom (6:1), Everton in Brighton sta remizirala (1:1), Brentford pa je prišel do pomembne zmage nad West Hamom (3:2). 

Bayern zmlel Borussio, Šeško ni zatresel mreže

V Nemčiji je bil za slovenske navijače v ospredju dvoboj Mainza in Leipziga, ki se ni končal po željah Kevina Kampla in Benjamina Šeška. Mainz se bori za obstanek v bundesligi, Leipzig pa cilja na vrh, a tokrat razmerje moči na zelenici stanja na lestvici ni odražalo. Mainz je s trdo obrambo onemogočil goste, Šeško je v igro vstopil v 67. minuti pri izidu 0:0, nato pa so domačini po dveh protinapadih prišli do zmage z 2:0. 

Šeško prave priložnosti ni imel, Leipzig je bil tokrat brez ideje v napadu in slovenski reprezentančni napadalec ni dobil uporabnih žog, da bi pokazal svoj talent. Kevin Kampl je igral do 82. minute. 

FOTO: Ronny Hartmann/AFP
FOTO: Ronny Hartmann/AFP

V derbiju nemškega prvenstva sta se na Signal Iduna Areni v Dortmundu pomerila Borussia in Bayern. Bavarci so tekmo začeli odlično, že v četrti minuti je Dayot Upamecano izkoristil nezbrano obrambo domačih in s petih metrov z glavo potisnil žogo v mrežo. Pet minut kasneje je semafor že kazal 0:2, ko je zadel še Harry Kane. Bayernu je zgodnje vodstvo ustrezalo, pomaknili so se nekoliko bolj nazaj in pobudo prepustili Borussiji. 

Ta je do izraza prišla v drugem polčasu, ko so domači pritiskali proti golu Manuela Neuerja, a niso uspeli zadeti, s svojim drugim golom na tekmi jih je v 72. minuti kaznoval Kane in odločil tekmo v korist Bayerna. V 93. minuti je Kane na klassikerju dosegel hat-trick za prepričljivo zmago gostov s 4:0. Bayern je zdaj drugi, še vedno je dve točki za Bayerjem, ki je s 3:2 premagal Hoffenheim. 

Preberite še:

Komentarji: