Uradno: Louis van Gaal na čelu »rdečih vragov«

Dosedanji zasilni trener Manchester Uniteda Ryan Giggs bo v prihodnjih treh sezonah eden od treh Nizozemčevih pomočnikov.

Objavljeno
19. maj 2014 18.46
SOCCER-ENGLAND/UNITED
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Manchester - Kar je bilo znano že nekaj tednov, je danes postalo tudi uradno: nizozemski nogometni strokovnjak Louis van Gaal je novi trener angleškega velikana Manchester Uniteda. Na vročem stolčku bo zamenjal Davida Moyesa, ki se je moral zavoljo slabih rezultatov predčasno posloviti, v vmesnem obdobju pa je moštvo vodil Ryan Giggs, ki bo odslej van Gaalov pomočnik. Nizozemec bo krmilo »rdečih vragov« prevzel za prihodnja tri leta, s seboj pa bo na Old Trafford pripeljal tudi pomočnika Fransa Hoeka in Marcela Bouta.

Prekaljeni 62-letni trener, ki je svojčas sedel tudi na klopi Bayerna, Barcelone in Ajaxa, se bo nove funkcije lotil takoj po poletnem mundialu v Braziliji, na katerem bo sodeloval kot selektor nizozemske izbrane vrste. »Moja večna želja je bila voditi enega od angleških prvoligašev. Zelo sem ponosen, da bom lahko vodil največji klub na svetu, ki ima neverjetno čustvene in zavzete navijače. Moštvo je visoko ambiciozno, tudi sam sem. Prepričan sem, da bomo skupaj pisali zgodovino,« je ob imenovanju zatrdil van Gaal.