V Angliji na vidiku skrajšanje prestopnega roka

Po novem bi lahko otoški prvoligaši domače igralce kupovali in prodajali do začetka sezone in ne več do 31. avgusta.

Objavljeno
15. avgust 2017 14.35
J. P.
J. P.

London - Vodstvo angleškega prvoligaškega nogometnega tekmovanja, premier league, razmišlja o skrajšanju prestopnega roka. V prihodnje bi namreč selitve igralcev dovolilo zgolj do začetka nove sezone (oziroma še teden dni prej) in ne do 31. avgusta (dva tedna po začetku lige), kakor je trenutno v veljavi. Pri predlaganih spremembah pravil gre za dogovor večine klubov, za novosti se namreč zavzemata dve tretjini elitnih angleških kolektivov, poroča STA.

O predlogu bodo zastopniki lige razpravljali predvidoma na seji 7. septembra. Klubi se želijo na ta način izogniti tudi sporom z igralci, nezadovoljnimi s trenutnim statusom, ki bi radi zamenjali sredino. Trenutno sta v premier league dva tovrstna izstopajoča primera: Virgil van Dijk iz Southamptona trenira sam in čaka na ugodne ponudbe, islandski zvezdnik Gylfi Sigurdsson pa pričakuje uresničitev prestopa za 50 milijonov funtov v Everton.

»Prestopni rok je potrebno skrajšati, tako se bomo lahko v novi sezoni osredotočili zgolj na nogomet. Zdaj pa je precej vpletenih nezadovoljnih in polnih čustev,« je prikimal trener Swanseaja Paul Clement in pritrdil, da je v pogovorih s kolegi iz drugih klubov zaznal strinjanje, da bi bila to dobra rešitev. Veljala bi sicer zgolj za domače igralce in za prestope med otoškimi klubi, v primeru angažmajev nogometašev iz tujih klubov in prodaje igralcev v tujino pa bi to lahko še vedno storili do konca avgusta.