V Mariboru po slovaških taktih

Nogometaši Maribora v prvem dvoboju 3. kola kvalifikacij za ligo prvakov nad Maccabi z 12.000 navijači.

Objavljeno
29. julij 2014 00.42
Nogomet Gorica Maribor
G. N., šport
G. N., šport
Maribor – V Ljudskem vrtu bo jutri zvečer (20.30) dišalo tudi po slovanski bratovščini. Prvi nogometni dvoboj 3. kola kvalifikacij za ligo prvakov med Mariborom in izraelskim prvakom Maccabijem iz Tel Aviva bo vodila slovaška četverica na čelu z glavnim sodnikom Ivanom Kruzliakom. Pred tednom dni proti Zrinjskemu je imel »dober« dan Rus Sergej Lapočkin, navijači in strokovni štab upajo, da bo imel tudi Slovak odlično dnevno formo in bo svoje delo opravil brez napak v mariborsko škodo.

Viojoličasti zadnje ure pred novo veliko preizkušnjo preživljajo po ustaljenem ritmu. Trener Ante Šimundža je sinoči izbral dvajseterico, ki bo opravila še zaključne priprave, medtem ko se bo seznam za tekmo skrčil na osemnajst fantov. Stanje v moštvu je skoraj popolno. Poškodovanih igralcev ni, kaznovanih prav tako ne, razen dvojice, Gorana Cvijanovića in Matica Črnica, ki ju je opomnil športni direktor Zlatko Zahović.

»Maccabi je ekipa z željo po ustvarjalni igri. Vse bomo storili, da bomo na visoki ravni, ki jo zahteva naslednji evropski izziv,« je povedal trener Šimundža.

Gostovanje izraelskega prvaka sodi v kategorijo visokega tveganja. Izraelci so prispeli v Slovenijo že včeraj, domov pa se bodo predvidoma vrnili v petek, prav posebej konkretnih informacij o njihovem urniku pa v javnosti ne bo, Zaradi dogodkov na Bližnjem vzhodu in varnosti judovskega moštva, ki se je s protesti Arabcev srečevalo v Evropi, kjer se je pripravljalo za sezono, varnostne službe in policije delujejo usklajeno.

Jutri se obeta poln Ljudski vrt. Tekma bo ponovitev slovensko-izraelskega dvoboja prvakov izpred treh let. Maccabi iz Haife je tedaj izločil Maribor, potem ko je v Ljudskem vrtu (1:1) ubranil domačo zmago z 2:1. V gosteh in doma je za Maribor zabil gol kapetan Marcos Tavares. Prav njegova forma ta čas ni najbolj spodbudna, a tudi drugi napadalci še niso ujeli strelskega ritma. Povratna tekma bo 5. avgusta na Cipru v Larnaki (20).