V mestnem derbiju 15 rumenih in dva rdeča kartona

Barcelona v drugem polčasu tekme 15. kola španskega nogometnega prvenstva ostala brez zmage proti Espanyolu.
Fotografija: V katalonskem derbiju je vrela španska kri. FOTO: Albert Gea/Reuters
Odpri galerijo
V katalonskem derbiju je vrela španska kri. FOTO: Albert Gea/Reuters

Barcelona se je v 15. kolu španske nogometne lige na domačem igrišču z mestnim tekmecem Espanyolom razšla z neodločenim izidom 1:1. Katalonci ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice, a se je točkovno z njimi izenačil madridski Real. Ta je v petek premagal Valladolid z 2:0 in ima tako kot Barcelona zdaj 38 točk. Enajst manj jih ima po četrtkovi zmagi proti Elcheju z 2:0 Atletico Madrid, za katerega igra slovenski vratar Jan Oblak.

Barcelona je v mestnem derbiju povedla v 7. minuti, ko je pred vratarjem Alvarom Fernandezom z glavo zadel Marcos Alonso. Domači so imeli v nadaljevanju precej več od igre, v kaotičnem drugem polčasu pa so kljub prevladi na zelenici ostali brez treh točk. Sodnik Mateu Lahoz je za goste v 73. minuti dosodil enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Joselu. Potem je na igrišču večkrat zavrelo, glavni sodnik pa je ob skupno 15 rumenih kartonih pokazal še dva rdeča.

Zaradi nešportnega vedenja je moral po dveh rumenih kartonih pri domačih iz igre Jordi Alba (78. minuta), pri gostih pa zaradi drugega rumenega kartona Vinicius Souza (80.). Barcelona je bila blizu zmage v zadnjih petih minutah rednega dela, najlepšo priložnost pa je zapravil Robert Lewandowski v 88. minuti, ko je bil iz oči v oči uspešnejši gostujoči vratar Fernandez.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Komentarji: