V Realovem plesu na Camp Nou navijači za Lionela Messija

V povratnem clasicu kraljevega pokala je Karim Benzema zabil tri gole za zmago s 4:0, skupno 4:1, in uvrstitev v finale, kjer bo Madridčane izzvala Osasuna.
Fotografija: Real Madrid je na Camp Nou uprizoril odlično predstavo in izločil veliko tekmico Barceleno iz kraljevega pokala ter ji preprečil, da bi v tej sezoni osvjila trojno lovoriko. FOTO: Pau Barrena/AFP
Odpri galerijo
Real Madrid je na Camp Nou uprizoril odlično predstavo in izločil veliko tekmico Barceleno iz kraljevega pokala ter ji preprečil, da bi v tej sezoni osvjila trojno lovoriko. FOTO: Pau Barrena/AFP

Po dveh letošnjih porazih je Real Madrid le našel način, kako streti Barcelono, ki ima v prvenstvu kar 12 točk prednosti pred velikim tekmecem. V povratni polfinalni tekmi za kraljevi pokal je v velikem slogu zaplesal na Camp Nou in se debelo oddolžil za madridski poraz z 0:1. Pri zgodovinski zmagi, Realovi najvišji na Camp Nou, s 4:0 je zasijal Karim Benzema, ki je dosegel tri gole, vse v drugem polčasu, prvega pa je v sodniškem dodatku prvega polčasa dosegel Vinicius Junior.

Še pred rezultatskim preobratom so na Camp Nou svoj »referendum« izpeljali navijači Barcelone. Že v 10. minuti je odmevalo Lionel Messi, s čimer so dali znak vodstvu kluba, da poskuša Argentinca vrniti v Barcelono, pri kateri je dosegel vse, kar je bilo mogoče doseči.

V finalu bo Real izzvala Osasuna, ki je v baskovskem derbiju izločila Athletic Bilbao. Prva tekma v Pamploni se je razpletla z 1:0, v drugi je Athletic tekmo zapeljal v podaljšek po golu Ikerja Muniana v 33. minuti, a je v 116. za drugi finale v zgodovini kluba izenačujoči gol zabil rezervist Pablo Ibanez.

Finale bo 6. maja.

Preberite še:

Komentarji: