V tekmo leta brez Luke Zahovića

Nogomet: V Mariboru predstava za sladokusce.

Objavljeno
21. avgust 2017 00.44
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Srečen gol Aleksa Pihlerja v šesti minuti sodniškega dodatka za zmago s 3:2 nad Krškim je bil slaba tolažba Maribora za poškodbo Luke Zahovića. Vijolični napadalec si je po nerodnem padcu že po slabe četrt ure zlomil ključnico. Zdravljenje bo trajalo najmanj šest tednov.

V jutrišnjo tekmo leta – povratno s Hapoelom iz Beršebe za uvrstitev v ligo prvakov – in v lov za zaostankom z 1:2 bo šel Maribor z enim adutom manj. Zahović je staknil poškodbo po dvoboju s posojenim igralcem Olimpije Leom Ejupom. Toda trener Darko Milanič in navijači so po dramatični in všečni predstavi proti pogumnemu moštvu, ki ga vodi nekdanji ljubljenec Ljudskega vrta Stipe Balajić, videli svetlo mariborsko prihodnost.

Milanič se je držal napovedi in dvoboj začel z enajstimi »rezervisti« v primerjavi s sredino evropsko tekmo v Izraelu. Ti so se trenerju že v prvem polčasu oddolžili s hitro in napadalno igro, v kateri ni manjkalo priložnosti in lepih potez. Dodana vrednost tekme je bila še gostujoča zasedba, ki se ni ustrašila in je v skušnjave spravljala mariborsko obrambo. Srhljivko, začinjeno s spektakularnimi akcijami, v katerih je blestel Martin Kramarič, izjemno strelsko formo pa s sedmim golom potrdil prvi strelec prvenstva Miljan Škrbić, je odločila nezbranost v gostujoči obrambi v zadnjih sekundah. Mariborčani so izvedli kot, poskus Marwana Kabhe z glavo je Marko Zalokar na kratko odbil, Pihler pa je z dveh metrov zapečatil usodo nesrečnih gostov.

»Takšne zmage so sladke, ampak zmagovalca bi morali odločiti že v prvem polčasu. Lukova poškodba je velik hendikep, saj je pred nami niz težkih tekem. Najti bo treba druge rešitve,« je povedal Milanič in dal tudi športnemu direktorju Zlatku Zahoviću posredno vedeti, da bo vijolični napad potreboval okrepitev.

Znano je že, kdo bo delil pravico na jutrišnji tekmi proti Hapoelu. To bo eden najboljših italijanskih sodnikov Gianluca Rocchi.