Van Persie usoden za nekdanje soigralce

Manchester United zadal Arsenalu šele drugi poraz v sezoni, edini gol na tekmi je prispeval Robin van Persie.

Objavljeno
11. november 2013 00.04
SOCCER-ENGLAND/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Manchester - V derbiju enajstega kola angleškega prvoligaškega tekmovanja je vodilni Arsenal drugič v sezoni pokleknil. Zanj so bili usodni nogometaši Manchester Uniteda, ki so se povzpeli na peto mesto razpredelnice, za četo Arsena Wengerja, ki je le še dve točki pred Liverpoolom, pa zaostajajo pet točk.

Manchester je vpisal tretjo zaporedno zmago, v isti sapi pa prekinil niz treh uspešnih dvobojev Arsenala, v katerih ni oddal niti točke. Edini gol na tekmi so gledalci videli že v 27. minuti, ko je dolgoletni član londonskega moštva Robin van Persie (v 194 nastopih je kar 96-krat zatresel nasprotnikove mreže) izkoristil podajo Wayna Rooneyja in ukanil tudi čuvaja mreže Wojciecha Szczesnyja. Gostje so bili sicer več pri žogi (razmerje v odstotkih 59:41), vendar pa so bili premalo natančni v napadu.

Četa trenerja Davida Moyesa se je tako vsaj nekoliko oddolžila klubskim privržencem za medle predstave v prejšnjih treh ligaških derbijih z glavnimi tekmeci za lovoriko Manchester Cityjem, Liverpoolom in Chelseajem, iz katerih je skupaj izvlekla eno samo točko. Van Persie je vpisal sedmi gol v sezoni, Arsenal pa je klecnil po devetih zaporednih tekmah neporaženosti.