Po derbiju na Anfieldu ima Arsenal že štiri točke prednosti

Liverpool je v veliki bitki v premier league ugnal Manchster City. Arsenal je zmagal v Leedsu in ostal vodilni. Zmaga za Chelsea, remi za Manchester United.
Fotografija: Mohamed Salah je prinesel Liverpoolu dragoceno zmago. FOTO: Phil Noble/Reuters
Odpri galerijo
Mohamed Salah je prinesel Liverpoolu dragoceno zmago. FOTO: Phil Noble/Reuters

Nogometašem Liverpoola v tej sezoni ne cvetijo rožice, toda v derbiju 10. kola angleške lige so le prišli na svoj račun. Premagali so Manchester City z 1:0 (0:0) z golom Mohameda Salaha v 76. minuti in obogatili svojo točkovno bero. Razplet je izkoristil Arsenal in povečal svojo prednost na vrhu razpredelnice na štiri točke.

Liverpool, Cityjev največji tekmec v zadnjih sezonah, je imel pred dvobojem le dve zmagi, toda trener gostov Pep Guardiola se je zavedal, da njegova uvrstitev ni realna in da zna biti zelo neugoden tekmec. In ni se zmotil. Gostitelji so bili nevarnejši in bi lahko zadeli tudi pred 76. minuto, ko je vratar Alisson Becker v protinapad poslal Salaha, ta se je rešil Joaa Cancela in premagal Edersona. Že pred tem se je mreža zatresla tudi na drugi strani, zatresel jo je Phil Foden, a je VAR gol razveljavil, ker naj bi pred tem Erling Haaland storil prekršek nad Fabinhom.

Leeds zastreljal enajstmetrovko

Bukayo Saka je bil v 35. minuti strelec zmagovitega gola za Arsenal, ki je ostal vodilni na lestvici premier league po zmagi v Leedsu z 1:0. Topničarji imajo po desetih tekmah že devet zmag. Za Leeds je rezervist Patrick Bamford v 64. minuti zastreljal 11-metrovko.

Danes je vlogo favorita upravičil tudi Chelsea, ki je pri Aston Villi slavil zmago z 2:0, oba gola za modre je dosegel Mason Mount (6., 65.). Manchester United pa na domačem Old Traffordu ni mogel streti Newcastla (0:0).

Mason Mount je dosegel dva gola za Chelsea. FOTO: Ben Stansall/AFP
Mason Mount je dosegel dva gola za Chelsea. FOTO: Ben Stansall/AFP

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: