Veliki derbi na Anfieldu brez golov

Obračun 8. kola angleškega prvenstva med Liverpoolom in Manchester Unitedom se je končal z 0:0.

Objavljeno
18. oktober 2016 00.04
SOCCER-ENGLAND-LIV-MUN/
Š. Ro.
Š. Ro.

Liverpool - Veliki derbi 8. kola angleškega prvenstva med Liverpoolom in Manchester Unitedom ni uresničil visokih pričakovanj angleških nogometnih navdušencev. Moštvi sta se razšli brez zmagovalca, prav tako brez zadetkov (0:0).

Zlasti po prvem polčasu obračuna slovitih trenerskih imen, Jürgena Kloppa in Joseja Mourinha so navijači tako na tribunah kot pred televizijskimi zasloni (upravičeno) negodovali. Bolj nevarni so bili gostje, nevarneje pritiskali proti vratom, portugalskemu strategu je uspelo utišati Anfield, Liverpool je v uvodnih 90 minutah zmogel le dva strela (United pet).

Nezadovoljni Angleži so se tolažili, da drugi polčas slabši ne more biti in res dočakali več akcije. V 55. minuti se je Manchesteru ponudila najnevarnejša priložnost dotlej. Paul Pogba je poskrbel za odličen predložek Zlatanu Ibrahimoviću, ki je utekal pred gol. Vendar pa akcije ni zaključil  s strelom proti vratom in zapravil vodstvo. Nekaj minut pozneje so zapretili tudi domači, Emre Can je prišel do strela, a se je izkazal vrata David de Gea. V 63. minuti je bil v protinapadu Philippe Coutinho, a ga je odlično ustavil Daley Blind. De Gea se je še z eno sijajno obrambo izkazal v 71. minuti, s parado je izbil še en nevaren strel Coutinha.

 

Trenerja sta poskušala z menjavami, Mourinho je na zelenico poslal tudi Wayna Rooneyja, a se izid ni spremenil, derbi ap se je šele drugič v dolgi zgodovini derbijev končal brez golov (0:0).