Victor Valdes sklenil bogato športno pot

Valdes je blestel predvsem v vratih Barcelone, s katero je osvojil tri lige prvakov in šest španskih la lig.

Objavljeno
18. avgust 2017 13.55
L. Z.
L. Z.
Nekdanji dolgoletni vratar katalonskega nogometnega velikana Barcelone Victor Valdes se je pri 35 letih odločil končati kariero. Nazadnje je branil barve angleškega Middlesbrougha, s katerim se je razšel letos poleti. V preteklih letih je imel precej težav s poškodbami.

Valdes se bo v nogometno zgodovino zapisal kot eden najtrofejnejših nogometašev: v svoji zbirki ima kar 21 lovorik, od tega večino z Barcelono. Poleg treh naslovov lige prvakov se je šestkrat veselil v španskem prvenstvu in španskem superpokalu, ima še po dva naslova evropskega superpokala ter klubskega svetovnega prvenstva in tri španske kraljeve pokale.

S špansko reprezentanco je osvojil svetovno prvenstvo leta 2010 in evropsko prvenstvo dve leti kasneje. A za razliko od Barcelone, pri kateri se je večine lovorik veselil na igrišču, se je v dresu furie moral zadovoljiti z vlogo rezervnega vratarja: Iker Casillas je bil pač neprekosljiv.

Valdes, ki je v mladinski pogon Barcelone prišel z desetimi leti, se po koncu kariere očitno ne misli vdati brezdelju, saj je z dvema partnerjema ustanovil mednarodno televizijsko in produkcijsko firmo Crazy4Fun s sedeži v Barceloni, Abu Dabiju in Londonu, imel pa bo tudi svojo oddajo, v kateri bo gostil nekdanje prijatelje z nogometnih igrišč - največje nogometne zvezde.