Vidal se je pokesal

Zvezdnik Juventusa bo ostal v kadru reprezentance Čila kljub povzročeni prometni nesreči pod vplivom alkohola.

Objavljeno
18. junij 2015 09.30
FOOT-POLICE-ACCIDENT-CHI-COPA-AMERICA-2015-SPORT
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Santiago de Chile - Čilencu Arturu Vidalu je vodstvo reprezentance navkljub incidentu, ko je na prizorišču domačega južnoameriškega nogometnega prvenstva močno okajen sedel za krmilo svojega ferrarija in ga nato temeljito preobrazil v prometni nesreči, pogledalo skozi prste in ga zadržalo v igralskem kadru za Copo Americo.

Vidal, ki je v Čilu nesporna zvezda, je v domovini kajpak poskrbel za val razburjenja, potem ko so ga aretirali po prometni nezgodi, ki jo je povzročil v predmestju Santiaga. Sam jo je odnesel brez prask, njegovo soprogo pa so morali prepeljati na pregled v bolnišnico, a k srečo niti ona ni utrpela hujših poškodb.

Le nekaj ur po nespametnem dogodku se je Vidal že opravičeval za svoje početje. Noč je preživel za zapahi, nato pa stopil pred sodnika, ki mu je izrekel zgolj pogojno kazen. Zvezdnik Juventusa je resda za dve leti ostal brez vozniškega izpita, med prestajanjem pogojne kazni pa se bo moral mesečno oglašati na čilskem konzulatu v Milanu.

»Razočaral sem vse po vrsti. Ogromno sem tvegal in ogrozil soprogino življenje. Zelo, zelo mi je žal,« se je v solzah kesal 28-letnik, ki se je po opravljenih policijskih in sodnih postopkih vrnil v reprezentančni tabor v Santiagu. Njegov ton je bil torej nekoliko drugačen kot v prvem javnem odzivu po nesreči, ko je hitel svoje privržence tolažiti s priloženim videoposnetkom in pojasnjevati, da jo je odnesel brez poškodb in da za nesrečo ni bil kriv. So pa nekateri očividci nezgode povedali, da je tudi grozeče komuniciral s policisti, češ da bodo že videli, kaj se bo zgodilo, če ga bodo aretirali.

Vidala se je usmilil tudi selektor Jorge Sampaoli, ki mu ni pokazal vrat. »Storil je napako, ki pa za nas ni tako velika, da bi ga morali suspendirati,« je pojasnil selektor in dodal, da je bil Arturo doslej vzoren član izbrane vrste. Bržkone pa ga je toleriral tudi zato, ker je v dveh dvobojih Cope Americe prispeval že tri gole.

Vidal sicer ni novinec pri kršenju zakonov. Pred štirimi leti so ga namreč s še nekaterimi soigralci izključili iz reprezentance, v začetku minule sezone pa je vpletenost v pretep v enem od nočnih lokalov blizu Torina plačal z denarno kaznijo.