Roma je ugnala Napoli za vzpon proti mestom, ki vodijo v ligo prvakov

Nogometaši Udineseja so v 17. kolu italijanske lige ostali brez zmage v 88. minuti in iztržili še enajsti remi v sezoni.
Fotografija: Lorenzo Pellegrini (desno) in Romelu Lukaku sta prinesla Romi tri točke. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Odpri galerijo
Lorenzo Pellegrini (desno) in Romelu Lukaku sta prinesla Romi tri točke. FOTO: Alberto Lingria/Reuters

Nogometaši Rome so v 17. kolu italijanske lige premagali Napoli z 2:0 (0:0) in ga prehiteli na lestvici. Mimogrede pa so se približali prvim štirim mestom, ki vodijo v ligo prvakov. Za četrto Bologno zaostajajo za tri točke.

Rimljani, pri katerih je bil na klopi mladi Slovenec Lovro Golić, je prešla v vodstvo v 76. minuti z golom Lorenza Pellegrinija. Takrat so imeli gosti že igralca manj po izključitvi Mattea Politana. V 86. minuti je zaradi kartonov moral iz igre še Victor Osimhen, s katerim so Neapeljčani danes za dodatno leto podaljšali pogodbo. V sodniškem dodatku je zmago Rimljanov potrdil Romelu Lukaku.

Nogometaši Juventusa so proslavili zmago proti Frosinoneju. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Nogometaši Juventusa so proslavili zmago proti Frosinoneju. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters

Torino je doma pričakal Udinese, pri katerem zaradi poškodbe še ni bilo Jake Bijola, je pa od začetka do 91. minute igral Sandi Lovrić. Oier Zaraga je v 81. minuti z golom pripeljal goste na prag zmage, ki bi bila šele druga v sezoni, a mu jo je preprečil Ivan Ilić v 88. minuti. Videmčani so dosegli že enajsti remi v sezoni.

Še naprej uspešno nastopa Bologna, ki je tokrat z 1:0 premagala Atalanto in je tako še naprej četrta v ligi. Edini gol na tekmi je v 86. minuti dosegel 24-letni Škot Lewis Ferguson, ki je lani prišel iz Aberdeena.

Juventus je pred tem slavil zmago pri Frosinoneju, odločilni gol je v 81. minuti dosegel Dušan Vlahović. Kenan Yildiz je v 12. minuti popeljal staro damo v vodstvo, izenačil pa je Jamie Baez v 51. minuti.

V petek je Empoli brez Lovra Štubljarja izgubil proti Laziu z 0:2, Sassuolo proti Genoi z 1:2, Monza proti Fiorentini z 0:1, zadnjeuvrščena Salernitana in tretjeuvrščeni Milan pa sta se razšla z 2:2.

Preberite še:

Komentarji: