Balotelli zabil mojstrski gol, nato se napol nag sprehodil pred novinarji

Prijateljski obračun Italije in Brazilije se je Ženevi končal z neodločenim izidom (2:2). Vnovič navdušil Mario Balotelli.

Objavljeno
22. marec 2013 08.52
Posodobljeno
22. marec 2013 09.05
FBL-WC2014-BRA-ITA-FRIENDLY
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ženeva - Za uvod v današnji nogometni večer, ko se bodo evropske reprezentance merile v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014, sta sinoči prijateljsko tekmo v Ženevi odigrali Brazilija in Italija. Zasedbi večkratnih svetovnih prvakov sta se razšli s prijateljskim izidom z 2:2.

Prvi del so dobili Brazilci; Fred in Oscar sta za petkratne svetovne prvake zadela v polno v 33. in 42. minuti. V drugem polčasu pa so prevzeli evropski podprvaki. Najprej je v 54. minuti izid znižal Daniele De Rossi, le tri minute kasneje pa je za izenačenje poskrbel Mario Balotteli. Sijajni napadalec AC Milana je s krasnim zadetkom z roba kazenskega prostora potrdil, da je trenutno v življenjski formi. Že v prvem polčasu je imel nekaj lepih priložnosti, a se je izkazal brazilski vratar Julio Cesar, piše STA. Po dvoboju je bil Balotelli še drugič v središču pozornosti, saj se je v mešani coni mimo novinarjev sprehodil ovit le v brisačo.

Reprezentanca zatočišče za Nemyarja

Brazilski selektor Luiz Felipe Scolari 15 mesecev pred domačim SP še čaka na prvo zmago, odkar je spet sedel na vroči stolček. Po tekmi je 64-letni Brazilec pohvalil mladega Neymarja, ki mu igranje za reprezentanco pomeni tudi oddih od napornega zvezdniškega življenja.

»Neymarju očitno ustrezajo reprezentančni premori. V tem času se namreč pogovorjamo le o normalnih stvarih in vsakodnevnih življenjskih dogodkih. Opazim, da je v času bivanja z nami manj izpostavljen kot v klubu, kjer ga čakajo številne obveznosti. Z nami je bolj zaščiten, nekako skrit, reprezentanca je neke vrste zatoščišče pred njegovo slavo,« je dejal Scolari.

Italija - Brazilija 2:2

(De Rossi 54., Balotelli 57.; Fred 33., Oscar 42.)