Basel in poškodovani Bale skrbita Villas-Boasa

Tottenham je v četrtfinalu evropske lige igral neodločeno z Baslom, poškodovani Gareth Bale naj bi začel trenirati čez dva tedna.

Objavljeno
05. april 2013 11.14
SOCCER-EUROPA/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Za tri angleške nogometne klube so se sinočnji prvi četrtfinalni obračuni v evropski ligi končali z zelo različnimi scenariji. »Zamaskirani« Španec Fernando Torres je Chelseaju v Londonu zagotovil zmago s 3.1 nad Rubinom iz Kazana, Newcastle je na gostovanju pri Benfici izgubil z 1:3, v nič kaj ugodnem položaju pa je pred povratno tekmo Tottenham.

Basel je bil namreč na štadionu White Hart Lane že tik pred senzacijo in vodil že z 2:0. Valentin Stocker je po pol ure igre v polno zadel po vratnici kapetana Marca Strellerja, domače navijače je nato štiri minute pozneje utišal še Fabian Frei. A je še v prvem polčasu upanje z golom ohranil Emmanuel Adebayor, v 58. minuti pa je nato izenačujoči zadetek dosegel islandski nogometaš, ki je bil nedavno usoden za slovenske reprezentante, Gylfi Sigurdsson.

Trener Tottenhama Andre Villas-Boas in njegovi nogometaši imajo tako pred povratnim srečanjem težko nalogo, še posebej, ker bo v moštvu manjkal prvi zvezdnik Garth Bale. Slednji je sinoči tekmo končal z nerodno poškodbo gležnja. »Poškodba je bila precej boleča, toda upajmo, da le ni tako hudo, kot je sprva izgledalo,« je po tekmi dejal Villas-Boas.

Bale, strelec 22 golov za Tottenham v tej sezoni, se je poškodoval ob naletu z Davidom Degenom v sodnikovem podaljšku. Kot so spročili iz moštva, upajo, da se jim bo spet pridružil v manj kot treh tednih. »Poškodba ne bi smela biti hujša. Bale je namreč že imel strgano vez v gležnju, zato ni imel več kaj strgati. Ima veliko oteklino, zelo ga boli. Bomo videli, kaj bodo pokazali podrobnejši pregledi,« je povedal »Baby Mourinho«.

Bale se bo vrnil v roku dveh tednov

Kot so zapisali na uradni strani Tottenhama, naj bi Gareth Bale, skupaj s soigralcema Williamom Gallasom in Aaronom Lennonom, začel trenirati v roku dveh tednov. Če bo šlo njihovo okrevanje po načrtih, bodo vsi trije pripravljeni na pomembno prvenstveno tekmo z Manchester Cityjem, ki jo bo Tottenham igral 21. aprila na domačem White Hart Laneu.

V Basel po napredovanje

Tottenham v evropski ligi tako čaka težka naloga, saj si bo moral z oslabljenim kadrom v Baslu zagotoviti napredovane. »Tudi brez Balea smo v preteklosti že igrali in kljub temu osvojili dober rezultat. V tem položaju se moramo znajti. Verjamem, da bodo njegovo mesto dobro zapolnili drugi igralci,« je napovedal Villas-Boas.

Ker so sinoči vendarle zminimalizirali škodo in izenačili, še imajo priložnost za napredovanje v polfinale. »Ob vseh negativnih stvareh moramo videti tudi pozitivne. Izid je izenačen, še imamo priložnost, rezultat na prvi tekmi ni bil slab. Vsi so igrali z vero, da še ni nič izgubljeno. Basel je bil na drugi strani najboljša ekipa, ki sem jih kdaj videl na našem štadionu. Bil je zelo težak nasprotnik,« je povedal Villas-Boas, ki ima sicer težko nalogo tudi v angleškem prvenstvu. Tottenham lovi četrto mesto, ki še zagotavlja nastop v ligi prvakov. Pred povratno tekmo v Baslu se bo v nedeljo srečal z Evertonom.