Villas-Boas: Naredili smo dobro reklamo za evropsko ligo

Tottenhamu se ni uspelo prebiti v polfinale EL. Vse moči bodo usmerili v premier league, kjer je na sporedu še šest tekem.

Objavljeno
12. april 2013 11.14
SOCCER-EUROPA/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

London - V četrtfinalu evropske lige so igrali kar trije angleški predstavniki, toda mesto v polfinalu so si zagotovili le nogometaši Chelsea. Na povratni tekmi je Newcastle doživel visok poraz proti Benfici, za Otočane pa je posebaj boleče slovo Tottenhama, ki je proti Baslu klonil šele po izvajanju enajstmetrovk.

Ostroge so bile sicer močno oslabljene, saj je zaradi poškodbe manjkal prvi zvezdnik ekipe Gareth Bale, toda kljub temu trener Andre Villas-Boas po izpadu ni iskal izgovorov. »Seveda smo razočarani, saj smo si v tem tekmovanju zastavili visoke cilje. Rad bi pohvalil svoje igralce, saj so odličen, odličen zgled. V tej sezoni evropske lige so nastopili zelo korektno, želeli so si osvojiti tekmovanje. Njihov pristop je najboljša reklama za evropsko ligo, mislim, da smo tekmovanje uspeli približati domačim ljubiteljem nogometa,« je dejal Portugalec na klopi Tottenhama.

Ostroge bodo sedaj vse moči usmerile v angleško prvenstvo, kjer šest tekem pred koncem zasedajo četrto mesto. Imajo enako število točko kot tretjeuvrščeni Chelsea (58), za ovratnik pa jim diha Arsenal, ki ima le dve točki manj. »Sezono želimo končati na enem od prvih štirih mest in prihodnjo sezono spet igrati v Evropi. Trenutno smo četrti, toda do konca je še šest tekem. Takšna je realnost,« je še dejal Villas-Boas.