Safet Hadžić je debitiral na klopi Primorcev s točko v Fazaneriji

Za konec nedeljskega sporeda 13. kola 1. SNL remi med Muro in Koprom. Krznar in Zeljković začela uspešno, Šimundža razočaran po porazu Maribora v Ljubljani.
Fotografija: Koper je z novim trenerjem Safetom Hadžićem iztržil remi v soboški Fazaneriji. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Koper je z novim trenerjem Safetom Hadžićem iztržil remi v soboški Fazaneriji. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Nedelja je prinesla tri tekme 13. kola v slovenskem nogometnem prvenstvu. Maribor je v Ljubljani klonil proti Bravu z 1:2, Koper je z novim trenerjem Safetom Hadžićem iztržil remi (2:2) v soboški Fazaneriji po zaostanku z 0:2, v vmesnem terminu pa sta se v Kidričevem pomerila Aluminij in Radomlje; v derbiju z dna lestvice so bili uspešnejši gostje v 2:0. Soboto je že zaznamovala odmevna zmaga Olimpije v Domžalah, kjer je uspešno debitiral na klopi zeleno-belih trener Zoran Zeljković.

Nogometaši Mure so bili blizu svoji prvi zmagi na domačem igrišču v sezoni, a v končnici tekme ostali brez nje. Koper, ki ga je prvič po odhodu Zorana Zeljkovića k Olimpiji vodil Safet Hadžić, je s pritiskom v zadnjem delu dvoboja prišel do točke in s tem podaljšal svoj niz neporaženosti na devet tekem.

Sobočani so prešli v vodstvo že v 11. minuti, ko je po protinapadu zadel Žan Trontelj. Vse odločnejši Koper, ki zaradi poškodbe še naprej pogreša Nika Omladiča, je v 34. minuti zatresel mrežo, vendar je bil v prepovedanem položaju Bede Osuji, ki je podaljšal žogo Franja Prceja pred njegovim strelom.

Že v prvi minuti drugega polčasa so gostitelji povečali prednost, ko je Ahmed Ankrah izgubil žogo v svojem kazenskem prostoru, do nje pa prišel Amadej Maroša. V 67. minuti so Primorci vendarle unovčili pritisk, saj je Maks Barišić zadel z diagonalnim strelom z desne strani kazenskega prostora.

Koper je nadaljeval v ostrem ritmu in od 85. minute igral z igralcem več po drugem rumenem kartonu Roka Jurišića, ki je nespametno brcnil žogo po sodnikovem pisku. Že minuto pozneje je Enej Jelenič streljal oziroma podal z desne strani, žoga pa je končala v mreži Mure za 2:2.

Bravo ugnal vijolične in jih prehitel na lestvici

Potem ko je Maribor pod vodstvom Anteja Šimundže v prejšnjem krogu ugnal Muro, je tokrat ostal praznih rok v Spodnji Šiški, kjer je zasedba Aleša Anrola po dveh podajah prvega asistenta lige Matije Kavčiča ter golih Mateja Poplatnika in Matica Ivanška prišla do četrtega mesta na lestvici. Tam je zamenjala današnjega tekmeca.

Nogometaši Brava so proslavili pomembno zmago. FOTO: Instagram
Nogometaši Brava so proslavili pomembno zmago. FOTO: Instagram

Bravo je prešel v vodstvo v 56. minuti, po dolgi in natančni podaji Matije Kavčiča  je Matej Poplatnik spretno streljal z glavo, žoga pa se je od vratnice odbila za hrbet Ažbeta Juga. Poplatnik je dosegel peti gol v sezoni. Šimundža se je hitro odzval ter v igro poslal še Josipa Iličića in Xhuliana Skuko, nakar so začeli vijolični, pri katerih se je vrnil po poškodbi tudi Arnel Jakupović, pritiskati. Skuka je v 68. minuti izenačil, potem ko je na bližnji vratnici z glavo zadel po Iličićevi podaji iz kota z desne strani.

V 82. minuti je vztrajna in kar konkretna zasedba iz Šiške spet zadela v polno, po osmi Kavčičevi asistenci v sezoni je na oddaljeni vratnici visoko skočil Matic Ivanšek in ugnal Juga za 2:1. Mariborčani so v končnici tekme napadali, a so gostitelji po napaki Svena Šoštariča Kariča prišli do izjemne priložnosti, ko je bil Luka Kerin sam pred Jugom. Zadel je le prečko.

Radomljani so se oddolžili

Potem ko so avgustovski dvoboj v Domžalah dobili Kidričani, so se jim Radomljani tokrat oddolžili. Madžid Šošić je že v 7. minuti matiral 17-letnega Jana Petka za svoj peti gol sezone.

V 48. minuti so gosti podvojili svojo prednost, ko je po izgubljeni žogi Aluminija do nje prišel Caio Da Cruz, se sprehodil skozi razredčeno obrambo gostiteljev in na koncu premagal še domačega vratarja.

Celjani so upravičili vlogo favoritov. FOTO: Sandi Fišer/Mediaspeed
Celjani so upravičili vlogo favoritov. FOTO: Sandi Fišer/Mediaspeed

Krznar začel celjsko zgodbo zmagovito

Damir Krznar je zmagovito začel zgodbo na trenerski klopi nogometašev Celja. Gostje iz Savinjske doline so v prvi tekmi 13. kola 1. SNL s 4:0 premagali novince v 1. SNL iz Rogaške Slatine in se utrdili v vodstvu. Hat-trick za Celje je dosegel Edmilson, zadnji gol je dosegel Lovro Bizjak. Gostje so bili od 24. minute brez izključenega Nina Koutra, poškodoval se je tudi vratar Matjaž Rozman.

V sobotnem večernem terminu je bil derbi Ljubljanske kotline med Domžalami in Olimpijo, pri kateri je na klopi debitiral Zoran Zeljković. Bil je zadovoljen, zmaji so na razmočenem igrišču zmagali z 2:0, oba zadetka sta padla v drugem polčasu. Najprej je v 48. minuti evrogol dosegel Rui Pedro, v 56. pa je Justas Lasickas podal pred vrata, Lukas Hempt pa je žogo preusmeril v lastno mrežo.  

Zoran Zeljković je dobro začel zgodbo pri Olimpiji. FOTO: Leon Vidic/Delo
Zoran Zeljković je dobro začel zgodbo pri Olimpiji. FOTO: Leon Vidic/Delo

Prva liga Telemach, 13. kolo:
Rogaška – Celje 0:4 (700; Edmilson 6., 29., 45., Bizjak 90.)
Domžale – Olimpija 0:2 (1800; Rui Pedro 48., Hempt 56., avt.)
nedelja:
Bravo – Maribor 2:1 (Poplatnik 57., Ivanšek 83.; Skuka 68.)
Aluminij – Radomlje 0:2 (Šošić 7., Da Cruz 48.)
Mura – Koper 2:2 (Trontelj 11., Maroša 46.; Barišić 67., Jelenič 86.)

Preberite še:

Komentarji: