V Ljudskem vrtu spet elektrika

Na mariborskem stadionu Ljudski vrt po četrtkovi prekinitvi oskrbe z elektriko danes spet svetijo luči.

Objavljeno
24. oktober 2014 16.29
G. L., STA, Delo.si
G. L., STA, Delo.si

Maribor - Na štadionu Ljudski vrt je znova vse pod kontrolo, vsaj kar se dobave elektrike tiče. Po četrtkovi prekinitvi oskrbe je od danes naprej to urejeno. Namestnik direktorja zavoda Športni objekti Maribor Aleš Antolinc je za STA povedal, so prek Zveze mariborskih športnih društev Branik poravnali obveznosti do dobavitelja, zato je štadion zopet priključen v električno omrežje.

Do prekinitve oskrbe z električno energijo je prišlo, ker Zveza mariborskih športnih društev Branik, ki ima sedež v Ljudskem vrtu, ni plačala vseh računov Energiji plus. Športni objekti Maribor so po besedah Antolinca zdaj poravnali del svojih dolgov do zveze, ta pa je poravnala del svojih dolgov do dobavitelja električne energije.

Vodstvo Maribora nagradilo nogometaše

To pa za nogometaše Maribora niso edine dobre novice, saj so za izboljšanje vzdušja pred pomembno tekmo, ko jih v 15. kolu Prve lige Telekom Slovenije na Ptuju gosti Zavrč, danes poskrbeli tudi vodilni možje kluba. Nogometašem so namreč podarili prav posebna zahvalna darila ob uvrstitvi v skupinski del lige prvakov.

Direktor Bojan Ban je igralce presenetil danes med pripravami na tekmo. »Vodstvo kluba je za avtorje izjemnega podviga pripravilo spominska darila, ročne ure. Direktor Bojan Ban je podelil igralcem unikatne ure z grbom NK Maribor in vgraviranimi priimki avtorjev nepozabnega popotovanja v najelitnejšem nogometnem tekmovanju, ki se je začelo z izločitvijo Celtica v magičnem glasgowskem večeru 26. avgusta in bo trajalo vsaj še do 10. decembra,« so v sporočilu za javnost zapisali pri mariborskem klubu in s tem vsaj malo potisnili v ozadje govorice o slabem vzdušju v slačilnici vijoličastih.

Mariborčanom gre kljub visokemu porazu proti Chelseaju v ligi prvakov odlično, saj so z dvema točkama na tretjem mestu skupine G. V njej vodi s sedmimi točkami prav Chelsea, drugi je Schalke s petimi, zadnji pa je lizbonski Sporting z eno osvojeno točko.