Vprašljiv tudi kapetan Osredkar

Slovensko reprezentanco v dvoranskem nogometu čaka povratni kvalifikacijski dvoboj za SP s favoriziranimi Španci.

Objavljeno
11. april 2016 19.50
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je danes z beneškega letališča prek Barcelone odletela v Melillo, kjer jo jutri ob 20. uri čaka povratna tekma kvalifikacij za jesensko svetovno prvenstvo v Kolumbiji. Izbranci selektorja Andreja Dobovičnika so v prvem dvoboju v Mariboru z zadetkom Alena Fetića senzacionalno spravili na kolena evropske prvake Špance.

Fantje so se zbrali včeraj, nato pa v Benetkah opravili trening in prespali, danes so nadaljevali pot proti prizorišču povratnega dvoboja. Selektor nima nič manj težav kot pred prvim obračunom: »Včeraj smo opravili trening, da smo se prešteli in da so igralci s klubskih preklopili na reprezentančno zgodbo.« Dobovičnik tokrat ne bo mogel računati na kaznovanega Fetića in poškodovanega Gašperja Vrhovca (zlomljen nos), vprašljiv je tudi kapetan Igor Osredkar zavoljo težav s kolenom.

»Ne predstavljam si, da bi ostali še brez kapetana, že sicer se nam bo poznala odsotnost dveh iz peterice najizkušenejših igralcev. Vseeno obljubljam borbo po najboljših močeh. Včeraj sem uigraval in preizkušal igro po četvorkah, ponovili smo tudi uigrane kombinacije in akcije. Pred tekmo s Španci ni veliko skrivnosti, želim si le, da bi zastavljeno pred dvobojem realizirali na parketu. V Mariboru se nam je posrečilo,« je optimist selektor.