Vučkić priložnost za nov začetek našel na Nizozemskem

Po dolgih devetih letih, ki so jih zaznamovale poškodbe, je Haris Vučkić dokončno zapustil Newcastle. Seli se k Twenteju.

Objavljeno
23. junij 2017 19.57
N. Gr.
N. Gr.

Enschede - Slovenski nogometaš Haris Vučkić je zapustil novopečenega angleškega prvoligaša Newcastle, s katerim mu je potekla pogodba. Preselil se je v Twente, kjer je bil na preizkušnji že pozimi, a nato kluba nista našla dogovora. Zdaj so na spletni strani nizozemskega prvoligaša potrdili, da bo Vučkić njihov član naslednje tri leta.

Ob odhodu iz Domžal leta 2009 je zdaj 24-letni Vučkić veljal za enega največjih talentov slovenskega nogometa, a se nato njegova kariera ni odvijala v skladu z željami. Ob nenehnih težavah s poškodbami se ni uspel prebiti v prvo ekipo Newcastla, za katero je v devetih letih odigral le 19 tekem, veliko so ga srake tudi posojale naokrog. Zdaj bo v Twenteju poizkušal dokazati, da se še vedno lahko razvije v vrhunskega nogometaša.

»Zelo vesel sem, da sem realiziral prestop v Twente. Ko sem bil marca tukaj na preizkušnji, je vse izgledalo zelo urejeno, zato sem zadovoljen, da bom v naslednji sezoni igral za Twente. Prepričan sem, da lahko pokažem, kar znam,« je za uradno spletno stran kluba povedal Vučkić. 

Jan van Halst, direktor Twenteja, je bil prav tako zadovoljen:» Haris je v lanski sezoni zadel veliko število zatekov in za nas odigral tekmo proti Lokerenu. Imamo dober občutek, je napadalno usmerjeni vezist z odlično tehniko, ki bi lahko zablestel, zato smo veseli, da je postal član Twenteja.«

Vučkić se seli v klub, ki je lani zasedel sedmo mesto v nizozemskem prvenstvu, ki je sicer v zadnjih sezonah nekoliko padlo v kvaliteti, a ostaja zelo priljubljeno med navijači, Twente pa goji napadalen nogomet, zato bo priložnosti za Vučkića dovolj.