Wenger kaznovan zaradi kritiziranja Skomine

Evropska nogometna zveza (UEFA) je trenerja Arsenala Arsena Wengerja kaznovala zaradi neprimernih izjav po tekmi z Milanom.

Objavljeno
30. marec 2012 17.23
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Nyon - Ostre besede trenerja londonskega Arsenala, Arsena Wengerja, ki jih je po povratni tekmi osmine finala izrekel na račun slovenskega sodnika Damirja Skomine, so bile danes kaznovane s strani Evropske nogometne zveze (UEFA).

Francoz je navkljub visoki zmagi svojega moštva proti Milanu (3:0) imel občutek, da je Skomina sodil nepravično. »Nisem bil zadovoljen z njegovim kriterijem, saj so imeli nasprotniki na voljo preveč prostih strelov na sredini igrišča. Vsakič, ko je njihov igralec padel na tja, so imeli na voljo prosti strel,« je pojasnil Wenger, ki naj bi slovenskega sodnika v tunelu tudi verbalno napadel.

UEFA je zato trenerja Arsenala kaznovala s plačilom 40.000 evrov in prepovedjo vodenja ekipe na treh evropskih tekmah. Slednjo bo Francoz odslužil v roku leta dni, če se bo Arsenal prebil v evropsko ligo ali ligo prvakov. Wenger se na kazen sicer lahko še pritoži, kar tudi namerava storiti. »Kazen ni upravičena in nanjo se bom pritožil. Sodniki UEFE so postali nedotakljive ikone, z njimi ne moreš spregovoriti niti besede,« je o (pre)strogi kazni povedal strateg londonskega moštva.

Arsenal je povratno tekmo osmine finala lige prvakov proti Milanu dobil s prepričljivih 3:0, a je zaradi visokega poraza na prvem dvoboju (0:4) izpadel iz tekmovanja.