Wenger: Obrambni samomor! (VIDEO)

Neuničljivi trener Arsenala po porazu z Monacom (1:3): Izgubili smo živce in postali neracionalni, srce je premagalo glavo.

Objavljeno
26. februar 2015 12.28
Britain Soccer Champions League
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

London - Med štirimi klubi, ki so včeraj zapečatili prvi krog tekem osmine finala nogometne lige prvakov, se je v najslabšem položaju znašel Arsenal, ki je bil v obračunu z Monacom vsaj pred domačimi navijači na štadionu Emirates v vlogi favorita, pa vseeno grdo potegnil kratko (1:3). Na prepihu se je ponovno znašel francoski trener Arsene Wenger, ki je na vročem stolčku že skoraj dve desetletji, v tej sezoni pa je njegova opozicija postala vse glasnejša.

»Grozen večer je bil to. Nismo znali realizirati priložnosti, predvsem pa smo se samomorilsko branili. Prvi gol smo prejeli iz odbitka, preostala dva sta bila naša obrambna samomora. Izgubili smo živce in postali neracionalni, srce je premagalo glavo, na tej ravni tekmovanja se to seveda ne bi smelo zgoditi. Na obeh straneh igrišča smo bili na napačni strani. Plačali smo ceno lastne nezrelosti, izdala nas je psiha. Vedeli smo, da nas bodo tekmeci skušali omrtviti in nas presenetiti v protinapadih. In zgodilo se je ravno to. Ostaja nam majhen plamenček upanja na napredovanje. A dokler ostaja, ga bomo poskušali izkoristiti,« je zmajeval z glavo Wenger, ki tako bolečega poraza zlepa ne bo pozabil.

Portugalec na Monacovi klopi Leonardo Jardim je bil kajpak bolj židane volje: »Ne bom se prepustil evforiji in trdil, da je to naša največja zmaga v sezoni, saj smo se v ligi prvakov že nekajkrat izkazali. Res pa je, da jih ni bilo veliko, ki so verjeli, da smo tega zmožni. Toda, ne slepimo se, igramo proti Arsenalu, šele na polovici poti smo! Zmaga je posledica dobre priprave na tekmo in poglobljene analize nasprotnikovega moštva. Vedeli smo, da 'topničarji' odlično začnejo in v nadaljevanju praviloma padejo, predsem pa smo nevtralizirali njihove ključne posameznike.«