Wenger okrcal Robbna ob slovesu iz lige prvakov

Arsenal na povratni tekmi lige prvakov ni zmogel nadoknaditi zaostanka za Bayernom in obstal pred vrati četrtfinala.

Objavljeno
12. marec 2014 11.22
FBL-EUR-C1-BAYERN-MUNICH-ARSENAL
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

München - Sinočnja povratna tekma osmine finala lige prvakov se je na llianz Areni končala z izidom 1:1, ki pa ni zadovoljil ne Arsenala ne Bayerna, čeprav si je ta po zmagi z 2:0 na prvi tekmi seveda že zagotovil napredovanje v četrtfinalu.

Bavarci so na tekmi povedli z golom Bastiana Schweinsteigerja, Londončani pa takoj za tem izenačili prek Lukasa Podolskega. Bayern bi lahko skupno vodstvo še povečal  v sodnikovem podaljšku, a je Thomas Müller zapravil enajstmetrovko.

Prav dogodkih v zaključku tekme, ko je sodnik Nicola Rizzoli izključil vratarja Wojciecha Szczesnyja, so močno razburili trenerja topničrjev Arsena Wengerja. Slednji je po tekmi okrcal Arjena Robbna zaradi izsiljenega prekršk. »Mislim, da sodik ne bi smel pokazati rdečega kartona,« je bil jasen francoski trener. »Robben blesti v tem, da iz ničesar potegne veliko, odlično pada, to je pač del njegove igre.«

»Čestitati moram svojim igralcem za dobro igro, za trud in srčnost. Želeli smo nadoknaditi zaostanek, a žal nam ni uspelo. Vso srečo želim Bayernu v nadaljevanju, a imam občutek, da je moštvo precej bolj ranljivo kot v pretekli sezoni,« je še dejal Wenger.

Robben je na njegove navedbe odreagiral jezno: »Od tako slovitega trenerja bi pričakoval več, mislim,d a je bila takšna oznaka povsem nepotrebna. Ne bom se zagovarjal zaradi takšnih kritik,« je povedal nizozemski reprezentant.

Veliko razočaranje za Arsenal je bila znova predstava Mesuta Özila, ki je na prvi tekmi v Londonu zapravil najstrožjo kazen, tokrat pa odigral le en slab polčas. A Wenger je po tekmi povedal, da nemca mučijo bolečine v stegenski mišici. »Poškodba ni nedolžna. Izpustil bo tekmo proti Tottenhamu, čakajo ga preiskave. V naslednjih nekaj tednih ne bomo mogli računati nanj,« je sporočil še eno slabo novico.