Xavi že oblekel dres Katarcev

Katarski klub Al Sadd je danes že predstavil svojega novega igralca Xavija Hernandeza, ki se je preselil iz Barcelone.

Objavljeno
11. junij 2015 20.52
FBL-QAT-ESP-XAVI
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Dohi - Komaj je španski nogometaš Xavi Hernandez uspel zadihati po dolgem proslavljanju zmage v ligi prvakov z Barcelono, že je pred njim nov izziv. Že danes se je predstavil v dresu novega delodajalca, katarskega kluba Al Sadd, kamor se je preselil po 17 sezonah pri Kataloncih.

Kot je na množično obiskani novinarski konferenci ob predstavitvi povedal 35-letni španski nogometaš, ki ga je v Dohi pričakalo na stotine oboževalcev, je ponosen, da bo zaigral za katarski klub, s katerim je podpisal dveletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja še za eno leto. Xavi bo deloma opravljal tudi trenersko vlogo, hkrati pa bo ambasador za SP 2022, ki sicer kot del korupcijskega škanadala pri Svetovni nogometni zvezi (FIFA) v zadnjem času močno dviguje prah.

»Zelo sem ponosen, da sem postal del tega kluba. Upam, da bom lahko z njim osvajal lovorike in nadaljeval s svojimi dosežki. Rad bi se zahvalil vodstvu kluba in vsem Katarcem za lep sprejem,« je povedal Xavi, ki je po dolgem času zdaj zamenjal barvo dresa - odslej bo namesto modre in rdeče nosil belo, na hrbtu pa bo imel številko 6.

Kot je povedal, bi rad v Katarju končal igralsko kariero, nato pa se posvetil trenerskemu poklicu in se morda na španske zelenice vrnil že kot strateg. Mnogi njegovi katarski navijači pa si želijo, da bi postal kar selektor domače reprezentance za SP 2022.