Za finale z Vrhovcem in Pevnikom

Danes bodo v pokalu Slovenije izpeljali prvo tekmo polfinala med Celjem in Domžalami.

Objavljeno
12. april 2016 20.16
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly

Ljubljana – Na ligaškem bojišču Celjani trepetajo za svoj status, v pokalnem tekmovanju se jima nasmiha najmanj ponovitev lanskega dosežka in uvrstitve v finale.

Današnja polfinalna ovira je precej visoka – Domžale. V prvi tekmi, ki bo ob 18. uri v Celju, je za gostitelje najpomembnejša računica ta, da ne prejmejo gola. Celjske delnice dviguje vrnitev kapetana Blaža Vrhovca po dveh tekmah prepovedi zaradi dolgega jezika. Ko ni mogel pomagati na igrišču, so Celjani izgubili ligaško tekmo, na trenerski klopi zamenjali Iztoka Kapušina z nekdanjim igralcem Robertom Pevnikom in v nedeljo pod njegovim vodstvom iztržili zelo pomembno točko v derbiju z zadnjo Krko. Ambicije Celjanov so kljub položaju na lestvici – zdaj so predzadnji – večje. Tudi Domžalčani v pokalnem tekmovanju vidijo veliko priložnost, da sezono oplemenitijo z odmevnim dosežkom.

»Gol ali dva v gosteh prinašata ogromno prednost. S takšno mentaliteto moramo oditi v Celje. Smo igrivi, moramo pa biti bolj tekmovalni,« je slikovito načrt za prvo tekmo, povratna bo naslednji teden (20. t. m.), predstavil trener Luka Elsner.

Jutri bo še prva tekma med Zavrčem in Mariborom.

Pokal Slovenije, polfinale

Celje - Domžale (18)

Četrtek

Zavrč - Maribor (18)