Za Italijane je tekma s Slovenijo ključna

Reprezentanca do 21 let: danes ob 18.30 v Kopru drugi sosedski dvoboj. Prvega z 1:0 dobili »azzurrini«.

Objavljeno
08. oktober 2015 00.40
G. N., šport
G. N., šport
Ljubljana – »Tudi za nas je ta tekma ključna,« je italijanskemu selektorju Luigiju di Biagiu odgovoril selektor slovenske selekcije do 21 let Primož Gliha. Slovenija bo v četrti tekmi igrala za tretjo zmago, Italija v drugi za svojo drugo.

Prvo tekmo v Reggio Emilii je odločila nespretno izgubljena žoga v slovenski obrambi.

»Ta poraz je razkril, kaj moramo popraviti. Ne smemo izgubljati žog v obrambi in moramo biti spretnejši v izbijanju in podajanju. Če bomo natančnejši, bomo tekmečev pritisk preselili na sredino igrišča in potem smo lahko nevarnejši tudi mi. Italijani so zelo močni, ko začutijo, da je nasprotnik ranljiv, kadar je stalno pod pritiskom in izgublja žoge. V prvi tekmi smo jim s podarjenimi žogami ponudili tri, štiri priložnosti,« je natančno predstavil načrt za dvoboj selektor Gliha, ki bo Slovenijo obdržal v vrhu in med kandidati za odhod na Poljsko ali pa jo bo tako rekoč že izločil iz boja za uvrstitev na evropsko prvenstvo.

Večjih težav v slovenskem moštvu ni, čeprav je rahlo zbolel Petar Stojanović. »Če ne bo nared za tekmo, bom opravil rokado v začetni enajsterici. Na njegov položaj se bo pomaknil Domen Črnigoj, v zvezno vrsto pa bom potegnil še enega igralca,« je brez ovinkarjenja povedal selektor in razkril začetno enajsterico. Ta bo (4-3-3): Sorčan; Stojanović, Šme, Ejup, Bajrić; Stanković, Pihler, Kapun; Črnigoj, Šporar, Zahović.

Izid in drugi par – Srbija : Andora 5:0, Irska – Litva (jutri); vrstni red: Srbija (2 tekmi), Slovenija (3) in Irska (2) po 6, Italija (1) in Andora (4) po 3, Litva (3) 0.