Zahovićev gol za prednost

Pokal Nogometne zveze Slovenije: Domžalčani zanesljivo zmagali v Krškem.

Objavljeno
20. oktober 2016 01.04
Nogomet Krško vs Olimpija, na sliki Volarič Luka(7) Krško, 08,08,2015
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Mariborčani so si z neodločenim izidom z 1:1 v Novi Gorici priigrali prednost gola v gosteh po prvih 90 minutah četrfinalne tekme pokala Nogometne zveze Slovenije. Z zanesljivo zmago z 2:0 v Krškem pa so si Domžalčani tako rekoč že zagotovili napredovanje v polfinale. Povratni tekmi bosta v torek (25. t. m.) v Domžalah in v sredo (26. t. m.) v Mariboru.

V prvi od treh tekem v nizu – druga bo v soboto v prvenstvu – med Goričani in Mariborčani je bil junak gostujoči rezervist med vratnicami Matko Obradović. A to še ne pomeni, da je bil Maribor veliko slabši nasprotnik, dvoboj je bil namreč dokaj enakovreden, le da so si Goričani priigrali več priložnosti. Gostitelji so začeli živahno, si v prvih minutah priigrali dve lepi priložnosti prek Sandija Arčona in Mirana Burgiča, nato pa so jih vijolični »rezervisti« umirili.

Mariborčani so postajali vse bolj samozavestni in nevarni, svoj izjemen čut plenilca pa je Luka Zahović potrdil v finišu prvega polčasa. Tako rekoč iz nič je izvlekel vse, po podaji z leve strani Dina Hotića je žogi na prvi vratnici spremenil smer le toliko, da je zletela v dolgi kot nemočnega vratarja Gregorja Sorčana. Goričani so v drugem polčasu zaigrali sproščeno, napadalno in pogumno. Največjega tekmeca so imeli v vratarju Obradoviću, ki pa je bil v 58. minuti povsem nemočen. Andrej Kotnik je imenitno izvedel prosti strel z 18 metrov z leve strani. Žogo je neubranljivo usmeril v desni zgornji kot mariborskih vrat. Kotnik je bil tudi osmoljenec, saj je z glavo zatresel še prečko.

Primorec usoden za Posavce

Po pol ure ni bilo več neznank. Domžalčani so vselej upornim Krčanom zabili dva gola,oba pa je dosegel še v minuli sezoni član Krškega Luka Volarič. Napadalec iz Posočja je prvič zablestel v 15. minuti, ko je s 25 metrov z volejem premagal Marka Zalokarja. V 31. minuti je spretni Volarič po podaji Jureta Balkovca s strelom pod prečko končal svoj sanjski polčas. Gostitelji so priložnost za morebitni zasuk zamudili na začetku drugega polčasa, ko je Dangubić zatresel prečko.