V stožiški mivki remi, Muri vendarle pričakovana zmaga

Konec sporeda sredi tedna je prinesel remi Olimpije in Brava ter zmago Mure proti Rogaški s 3:1. Najbolj vroče je bilo med Koprom in Mariborom na Bonifiki.
Fotografija: V zahtevnih razmerah sta se Olimpija in Bravo razšla brez zmagovalca. FOTO: Črt Piksi/Delo
Odpri galerijo
V zahtevnih razmerah sta se Olimpija in Bravo razšla brez zmagovalca. FOTO: Črt Piksi/Delo

Nogometno državno prvenstvo se je s tekmama sredi tedna končalo v četrtek. Mura je najprej zasluženo ugnala Rogaško s 3:1, nato pa sta se mestna tekmeca Olimpija in Bravo razšla z remijem – 1:1.

Olimpija je na težki zelenici v Stožicah, ki so jo za igro primerno vzdrževalci naredili tudi s peskom, gostila mestnega tekmeca Bravo. Proti ekipi, ki ji predvsem v Šiški povzroča velike preglavice, je morala igrati brez kaznovanih Davida Sualeheja, Nemanje Motike in Ahmeta Muhamedbegovića. V prvem polčasu so branilci naslova pokazali več v polju, vendar so bili slabi pri zaključkih akcij, v drugem so prišli do vodstva, a je Šiškarjem uspelo v izdihljajih tekme priti do točke. Olimpija ostaja na drugem, Bravo pa na petem mestu lestvice.

Olimpija je odločneje začela tekmo, medtem ko so bili Šiškarji sprva precej previdni. Zeleno-beli so si priigrali nekaj obetavnih akcij, vendar pravega, nevarnega strela dolgo ni bilo. Vodilni gol pa so domači zmaji zabili v 76. minuti, ko je bil z oddaljenosti od 14 metrov od vrat natančen Redi Kasa.

V 85. minuti je do novega strela prišel Timi Max Elšnik, a meril po sredini vrat, natančnejši pa je bil na drugi strani Matej Poplatnik v 86. minuti, ko je svoj šesti gol sezone dosegel s strelom z glavo in izid poravnal na 1:1. V zadnjih minutah je domača ekipa spet bolj pritiskala, a neuspešno.

V Murski Soboti so gostitelji sprva trepetali. Slatinčani so namreč prek Nejca Gradišarja zabili vodilni gol v 8. minuti. Sobočani pa so hitro odgovorili, v 15. minuti je po lepi akciji, s katero so domači izigrali gostujočo obrambo, iz bližine zadel Dardan Shabanhaxhaj, za katerega je bil to sedmi gol sezone in je drugi na lestvici strelcev.

Slatinčane je tako v drugem polčasu čakalo težko delo, že v prvem so bili pri žogi zgolj tretjino časa. Sprva so celo izpeljali še eno nevarno akcijo, so pa v 54. minuti Sobočani prišli do vodstva, ko je po Shabanhaxhajevi podaji z desne strani z glavo zadel Nikola Jovićevič. Pozneje je bilo dogajanje mirnejše, v 80. minuti pa je v vse gostejši megli domača zasedba povečala prednost, ko je Amadej Maroša po podaji Žana Trontlja z desne strani zadel ob drugi vratnici za končnih 3:1.

Domžale hitro do zmage

Dvoboj v Kidričevem med Aluminijem in Domžalami je bil praktično odločen že v 47. minuti, ko so gostje povedli s 3:0, na koncu pa je semafor kazal kar 5:0. S hat-trickom se je izkazal 24-letni Danijel Šturm, zadela sta še Mario Krstovski in Belmin Bobarić. V prvem polčasu je bil izid po golih Krstovskega in Šturma 2:0, slednji je drugi gol na tekmi dosegel takoj po odmoru, Bobarić in Šturm v tretje pa sta pritisnila piko na i pomembni zmagi Domžal. Izpostaviti velja še 17-letnega Luko Topalovića, ki se je izkazal z dvema asistencama. Domžale so po zmagi skočile na 6. mesto s 23 točkami in so že osem točk pred 9. Aluminijem, ki bi šel, če bi se sezona končala danes, v dodatne kvalifikacije. 

Ante Šimundža je umiril razburkano ozračje v Ljudskem vrtu. FOTO: Cristina Quicler/AFP
Ante Šimundža je umiril razburkano ozračje v Ljudskem vrtu. FOTO: Cristina Quicler/AFP

Popoldanski derbi med Koprom in Mariborom ni razočaral, končal se je z atraktivnim remijem s 3:3. Spremljali smo tekmo, polno napak, a tudi lepih zadetkov. Koper je po enajstmetrovki povedel že v 4. minuti, Arnel Jakupović je deset minut kasneje s strelom z 20 metrov presenetil Jana Koprivca in izenačil. Do polčasa sta zadela še Ankrah in Soudani in izid je bil poravnan na 2:2. 

V drugem polčasu je kazalo na zmago domačinov, ko je Luka Tičič v 65. minuti znova povedel kanarčke v vodstvo, a so bili gostje dovolj agresivni, da so še tretjič prišli do izenačenja. Enajstmetrovko je v 86. minuti zanesljivo izkoristil rezervist Josip Iličić in poskrbel za delitev točk na Bonifiki. 

 

1. SNL, 18. kolo:
Radomlje - Celje 0:4
Aluminij - Domžale 0:5
Koper - Maribor 3:3
četrtek:
Mura - Rogaška 3:1
Olimpija - Bravo (17.30)

Preberite še:

Komentarji: