Zaradi zamašenih arterij ni spremljal mundiala

Sloviti nemški nogometaš in trener Jupp Heynckes je v obdobju svetovnega prvenstva reševals svoje življenje.
Fotografija: Jupp Heynckes je z Bayernom zmagal v ligi prvakov na Wembleyju, še prej pa z Realom v Amsterdamu. FOTO: Stefan Wermuth/Reuters
Odpri galerijo
Jupp Heynckes je z Bayernom zmagal v ligi prvakov na Wembleyju, še prej pa z Realom v Amsterdamu. FOTO: Stefan Wermuth/Reuters

Velja za enega od najuspešnejših trenerjev na svetu, a svetovno prvenstvo v nogometu je komaj kaj spremljal. Legendarni Nemec Jupp Heynckes je sredi novembra moral na hitro na operativni poseg, ker je imel dve popolnoma zamašeni arteriji. V düsseldorfski bolnišnici so mu vstavili več obvodov. Potem je bil dva tedna na intenzivni negi.

»To je bil najhujši trenutek v mojem življenju. Nisem mogel spati, saj čas ne teče. To je bilo mučenje,« je dejal 77-letni Heynckes, ki je ime srečo, da je osebni zdravnik in prijatelj Heinz Hermann-Aretz pravočasno odkril težave, potrdil pa jih je kardiolog Robert Zbrocki.

Heynckes sodi v najvišji razred nogometnih osebnosti. Že kot nogometaš je bil eden od najboljših napadalcev na svetu in je bil z Nemčijo evropski ter svetovni prvak, na klubski ravni pa je kot trener z Realom in z Bayernom osvojil ligo prvakov. Na trenerskem stolčku je bavarski klub popeljal do trojčka leta 2013.

Preberite še:

Komentarji: