Zastalo mu je srce, a ne za domovino

Danski reprezentančni selektor računa na Christiana Eriksena.
Fotografija: Christian Eriksen je še vedno danski viking. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
Odpri galerijo
Christian Eriksen je še vedno danski viking. FOTO: Hannah Mckay/Reuters

Selektor danske nogometne reprezentance Kasper Hjulmand se je odzval na besede Christiana Eriksena, ki je v prvem pogovoru po nesreči na evropskem prvenstvu, ko mu je na tekmi proti Finski zastalo srce, izrazil željo, da nastopi na svetovnem prvenstvu. Selektor je dejal, da na Eriksena računa, če bo dovolj pripravljen in zdrav.

»Eriksena čakam odprtih rok, pri njegovi vrnitvi ne vidim nobenih zadržkov. Seveda, če bodo dovolili zdravniki in če bo pripravljen. Christian je vrhunski igralec in vrhunska oseba, z njim ali brez njega na igrišču ni ista stvar. Z njim bi bile naše možnosti na svetovnem prvenstvu v Katarju večje. Vsaka reprezentanca bi si želela takega igralca,« je dejal Hjulmand. Eriksen je v pogovoru za dansko televizijo v torek dejal, da sicer ne ve, če ga bodo izbrali v ekipo, a je pripravljen na izziv.

Dancu so po dogodku na evropskem prvenstvu, ko je bil, kot sam pravi, pet minut mrtev, vstavili srčni vzpodbujevalnik. Decembra je sicer sporazumno prekinil pogodbo z milanskim Interjem, ker v Italiji igralci s srčnim vzpodbujevalnikom ne smejo igrati profesionalnega nogometa. Trenutno je brez kluba, a redno trenira s svojim moštvom iz mladih let Odensejem. Pred prihodom v Inter je na profesionalni ravni igral tudi za Tottenham.

Komentarji: