Že v prvem prestopnem roku bodo imeli na voljo 300 milijonov evrov

Slavni italijanski nogometni klub Milan bo dobil v začetku maja novega lastnika.
Fotografija: Legendarni štadion San Siro naj bi zapustili nogometaši Milana. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Odpri galerijo
Legendarni štadion San Siro naj bi zapustili nogometaši Milana. FOTO: Alberto Lingria/Reuters

Slavni italijanski nogometni klub Milan, ki v zadnjih letih ne igra in posluje tako uspešno kot v zlatih časih, ko ga je obvladoval Silvio Berlusconi, bo dobil v začetku maja novega lastnika. Trenutni lastnik, skupina Elliott, bo prodala klub vlagateljem z Bližnjega vzhoda, ki naj bi Milanu omogočili vrnitev na vrh Italije in Evrope.

Po trditvah dobro obveščenega časnika Gazzetta dello Sport bo Milan do 5. maja prešel v roke investicijskega sklada Investcorp iz Bahrajna, ki naj bi imel pripravljen visoko ambiciozen načrt za milanske rdeče-črne. Arabci namreč želijo prek širokega poslovanja, ki ne bo osredotočeno le na nogomet, prek Milana v naslednjih sedmih letih obrniti več deset milijard evrov.

Načrtujejo tudi gradnjo super sodobnega štadiona

Sklad Investcorp, ki ga vodi omanski poslovnež in nekdanji vojaški funkcionar Mohammed Al Alardhi, ima v svojem portfelju 34 milijard evrov vredne naložbe, za nakup Milana bo odštel milijardo in sto milijonov evrov. Že v letošnjem poletnem prestopnem roku bo vodstvo kluba dobilo na voljo najmanj 300 milijonov evrov za nujne okrepitve.

Arabci želijo prek Milana poslovati tudi na drugih področjih, med drugim pa načrtujejo tudi gradnjo super sodobnega štadiona v okolici Milana, ki bi ga uporabljal le AC Milan, torej ne tudi Inter, s katerim si Milan deli kultni štadion na San Siru.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: