Zidane: To je najboljša noč v moji trenerski karieri

Madridski Real je na drugi tekmi četrtfinala lige prvakov po zaslugi Cristiana Ronalda izločil Wolfsburg.

Objavljeno
13. april 2016 08.24
Posodobljeno
13. april 2016 08.59
APTOPIX Spain Soccer Champions League
M. Ž.
M. Ž.

Madrid - Nogometašem Reala je na povratni tekmi četrtfinala lige prvakov proti Wolfsburgu uspelo izničiti dva gola zaostanka, junak tekme je bil Portugalec Cristiano Ronaldo.

Zvezdnik Reala je dosegel vse tri gole na tekmi, v tej sezoni jih je na desetih tekmah dosegel že šestnajst in le še en gol zaostaja za svojim rekordom iz sezone 2013/14. Zavoljo odličnih iger je tudi najboljši strelec v zgodovini tega tekmovanja, doslej je dosegel 93 golov, drugouvrščeni Argentinec Lionel Messi pa 83.

Ronaldo je o svoji predstavi v Madridu povedal: »Mislim, da to ni bila moja najboljša tekma, pa čeprav sem dosegel tri gole. Vedno se potrudim po najboljših močeh, kar lahko potrdijo moji soigralci, nenazadnje pa tudi statistični podatki. Pohvaliti moram ekipo in navijače, ki so bili briljantni. Igrali smo zelo dobro in s podporo navijačev zmagali na težki tekmi. Vsi smo zelo veseli,« je razmišljal Ronaldo.

Portugalski virtuoz si je za svojo predstavo zaslužil tudi pohvalo trenerja Zinedina Zidana: »Dokazuje, da je najboljši igralec na svetu. Gre za posebnega igralca, saj ne more veliko nogometašev zadeti trikrat na eni tekmi. A tudi on potrebuje pomoč svojih soigralcev in rad govori o tem, kaj jim je uspelo narediti s skupnimi močmi,« je rekel Francoz in nadaljeval: »To je najboljša noč v moji karieri. Ponosen sem na svoje soigralce, ki so se odlično odzvali po porazu na prvi tekmi. Po koncu tekme nas je v slačilnici obiskal tudi predsednik in nam čestital. Vsi smo zelo zadovoljni, vendar pa na žalost ne bomo mogli dolgo slaviti, saj se moramo spočiti in pripraviti na sobotno prvenstveno tekmo,« je zaključil Zidane.

Glavni trener Wolfsburga Dieter Hecking je po tekmi športno čestital Realu: »Zasluženo so napredovali. Nam žal ni uspelo odigrati dveh dobrih tekem. Igralci so zelo razočarani, saj so veliko pričakovali od te tekme. Moramo ugotoviti, kaj potrebujemo za napredek, da bomo lahko doživeli več noči, kot je bila današnja. Madrid zapuščamo s ponosom.«

Pellegrini: Lahko se zoperstavimo vsaki ekipi

Poleg Reala je v torek napredoval tudi Manchester City. Sinjemodri so z golom Kevina De Bruynea z 1:0 premagali Paris Saint-Germain in se prvič v svoji zgodovini prebili v polfinale. Trener Cityja Manuel Pellegrini je po napredovanju dejal, da se lahko njegovi igralci zoperstavijo vsaki ekipi:

»To je velik dosežek za naš klub, saj uvrstitev v polfinale pomeni, da klub sodi med najboljše v Evropi. Zame je bila najboljša stvar ta, da nismo spremenili našega stila igre. V zadnjih dveh sezonah smo imeli smolo, saj smo v osmini finala naleteli na Barcelono in izpadli. Tokrat smo napredovali kot ekipa in v skupinskem delu osvojili prvo mesto, nato pa smo igrali dobro tako proti Dinamu kot Paris Saint-Germainu. Cilj našega kluba je osvojitev lige prvakov, kar pa ne bo lahko, saj so v Evropi izjemno močne ekipe. Danes smo igrali proti PSG-ju, ki je odlična ekipa z dobrimi igralci. V kolikor bomo še naprej igrali tako, kot smo danes, se lahko zoperstavimo komurkoli,« je prepričan Čilenec.

Trener Parižanov Laurent Blanc je po izpadu povedal: »Mislim, da smo bili na obeh tekmah četrtfinala premalo učinkoviti. Na prvi tekmi smo dosegli dva gola, vendar bi jih morali še več. Mislili smo, da jim bomo danes povzročali več težav, vendar pa so bili zelo dobri v obrambi. Če upoštevamo obe tekmi, si je City zaslužil napredovanje.«