Zlati pokal: Kostarika s tretjim remijem do napredovanja

Reprezentanci Kanade in Kostarike sta se ponoči razšli brez zadetkov, Jamajka je z 1:0 premagala Salvador.

Objavljeno
15. julij 2015 09.06
PANAM2015-CANADA-SOCCER
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Toronto - V zadnjem predtekmovalnem kolu skupine B na prvenstvu Severne in Srednje Amerike ter Karibov (Concacaf) si je reprezentanca Kostarike s tretjim remijem na tekmovanju priigrala napredovanje. V Torontu se je s Kanado, ki je odigrala svojo sploh prvo tekmo prvenstva Concacaf na domačem terenu razšla z 0:0. Na drugi tekmi zmaga Jamajke proti Salvadorju z 1:0.

Za Kostaričane je tretji remi na tretji tekmi prvenstva pomenil, da so si že na devetem zlatem pokalu zapored priigrali napredovanje. Neodločen izid med reprezentancama hkrati pomeni slovo Kanade od prvenstva ter napredovanje tretjeuvrščene ekipe skupine A - Paname - kot ene od dveh najboljših tretjeuvrščenih reprezentanc.

Teoretične možnosti za kaj takega ima tudi še reprezentanca Salvadorja, ki je v Kansas Cityju ponoči izgubila proti prvouvrščeni ekipi skupine B Jamajki. Za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje s tretjega mesta v skupini zdaj potrebuje remi med Gvatemalo in Kubo, ki se bosta v sklopu skupine C pomerili v noči na četrtek. Danes je zmago Jamajki sicer priigral razpoloženi Garath McCleary, ki je zadel v 71. minuti tekme.

Jamajka je v skupini B s sedmimi točkami zasedla prepričljivo prvo mesto, Kostarika ima na drugem mestu tri točke, Salvador na tretjem in Kanada na zadnjem mestu pa po dve točki.