Zmaji v tretjem dvoboju prvič na kolenih

Nogometaši Olimpije so morali v prijateljskem dvoboju v Beleku premoč priznati litovskemu prvaku Žalgirisu (0:1).

Objavljeno
14. februar 2017 08.20
uho*Olimpija - Rudar
J. P.
J. P.

Belek - Po zmagi nad moskovskim Dinamom in neodločenem izidu z danskim Randersom so slovenski prvaki, nogometaši Olimpije, v tretjem prijateljskem dvoboju v okviru priprav v Turčiji še prvič izgubili. Po ne preveč gledljivi igri so morali premoč priznati serijskemu litovskemu prvaku Žalgirisu, ki je bil boljši z 1:0.

Trener Luka Elsner je že od prve minute med vratnici postavil Roka Vodiška, mesto v temeljito prevetreni začetni enajsterici je dobil tudi Filip Vorotović, ki je na preizkušnji. Večji del obračuna je bilo videti dvoboj na sredini igrišča brez konkretnejših priložnosti za zadetek. Zmaji so v prvem polčasu proti tekmečevim vratom sprožili trikrat - dvakrat tokratni kapetan Danijel Miškić in enkrat Issah Abbass.

Odločilno akcijo je s prodorom začel Matija Ljulić, ki je v 84. minuti podal Darvydasu Šernasu, ki je postavil končni izid. Ljubljanske majice tokrat niso nosili poškodovani Blessing Eleke in oboleli Nemanja Mitrović, Daniel Avramovski in Leon Benko. Do petkovega četrtega pripravljalnega dvoboja s kazahstansko Astano bodo skušali v taboru Olimpije odpraviti napake in stopnjevati moštveno igro.