Znani sodnik je moral pobegniti iz Egipta

Angleški nogometni sodnik Mark Clattenburg je pomagal pri razvoju sojenja v veliki arabski državi.
Fotografija: Mark Clattenburg je 28. maja 2016 vodil tudi finale lige prvakov med Realom in Atleticom. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Mark Clattenburg je 28. maja 2016 vodil tudi finale lige prvakov med Realom in Atleticom. FOTO: Reuters

Nekdaj eden najboljših nogometnih sodnikov na stari celini, Anglež Mark Clattenburg, ni uspešno opravil svoje misije v Egiptu, kjer ga je najela tamkajšnja nogometna zveza. Clattenburg je namreč prišel v arabsko državo lani, saj želi zveza prekiniti večletno medsebojno obtoževanje med različnimi klubi, ki naj bi podkupovali sodnike za dosego boljših rezultatov. V državi, ki premore 110 milijonov prebivalcev, domujejo goreči navijači, ki so se po nekaterih tekmah spravili tudi na Angleža.

Predsednik ga je obtožil, da je prišel zaradi gejevske zveze

Na tekmah sodi več tujcev, toda Clattenburg je želel soditi tudi sam, a se uštel. Po vsakodnevnih grožnjah s smrtjo je obupal in se vrnil v Anglijo. Še dlje je šel predsednik Zamaleka Mortada Mansour, ki je Clattenburga obtožil, da je prišel v Egipt le zato, da se je ločil od žene in v Kairu začel gejevsko zvezo.

Kakorkoli, 47-letnik s skrajnega severa Anglije se je odrekel tudi mesečni plači v višini 32.000 evrov, primer pa bo najbrž preiskala tudi Fifa. Anglež je v bogati karieri vodil več finalnih tekem, med drugim tudi finale OI 2012, finale eura 2016 in finale lige prvakov 2015/16. Po slednjem si ga ne bo zapomnil po lepem slovenski vratar Jan Oblak, ki je tedaj v Milanu izgubil v majici Atletica proti madridskemu Realu po izvajanju enajstmetrovk.

Preberite še:

Komentarji: